Hyppää sisältöön

Investoi ja sijoitu Kajaaniin

Kajaanissa tarjoamme yrityksille osaavaa työvoimaa, erittäin hyvät ja helposti saavutettavat yrityspalvelut sekä laajasti EU:n ja kansallisen elinkeinopolitiikan yritysrahoituspalvelut. Kaupunkikeskuksena Kajaanissa ovat kaikki arjen ja vapaa-ajan peruspalvelut ja harrastemahdollisuudet sekä maakunnan erikoiskaupan keskittymä. Lyhyiden välimatkojen takia arki on sujuvaa ja vaivatonta. Kajaanin ja Kainuun kulttuuritarjonta on huikean runsasta ja naapurikunta Sotkamossa puolen tunnin päässä on Suomen suurin vapaa-ajan keskus Vuokatti.

 

 

 • Kajaanissa yritykset, tutkimuslaitokset ja liiketoiminnan kehitysorganisaatiot työskentelevät ainutlaatuisen avoimessa verkostossa. Alueen yrityksille avautuu mahdollisuus hyödyntää maailmanluokan osaamista sekä huipputason tutkimus- ja kehitysympäristöjä. Lopputulos on sujuvasti toimiva ihmisten, osaamisen ja infrastruktuurin yhdistelmä.

  Kajaanissa yritys tai esimerkiksi tuotekehitysyksikkö pääsee ketterästi osaksi verkostoa, jossa yhdistyvät korkean tason tieteellinen ja teollinen asiantuntemus, ajanmukaiset toimisto-, tutkimus- ja tuotekehitysympäristöt sekä hyvät logistiikkayhteydet.

 • Parhaan kuvan Kajaanista saat, kun tulet vierailulle. Rakennamme toiveidesi mukaan räätälöidyn vierailuohjelman, jonka aikana pääset tutustumaan Kajaanin tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tutustutaan toimitiloihin, tontteihin, Kajaanissa toimiviin yrityksiin, mahdollisiin yhteistyökumppaneihin sekä tutkimus ja koulutuskeskuksiin.

  Autamme sinua kaikissa asettumiseen liittyvissä kysymyksissä:

  • Suunnitteletko yrityksen perustamista?
  • Etsitkö ostettavaa yritystä?
  • Etsitkö yrityksellesi sopivaa toimitilaa tai tonttia?
  • Haluatko kuulla Kajaanin seudun verkostoista ja mahdollisista yhteistyökumppaneista?
  • Millaista osaamista ja osaajia tarvitset?
  • Voimmeko olla avuksi rahoitukseen liittyvissä kysymyksissä?
 • Škoda Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Škoda Transtech on kehittänyt leveälle raideleveydelle ja ankariin ilmasto-olosuhteisiin soveltuvan kaksikerroksisten matkustajavaunujen tuoteperheen. Škoda Transtechin matalalattiainen raitiovaunu ARTIC® on moderni versio yhtiön perinteikkäästä nivelraitiovaunusta.

  Škoda Transtechin Otanmäen konepaja on joustava ja nopea järjestelmätoimittaja sekä vaativien konepaja-alihankintatuotteiden valmistaja. Otanmäen konepaja on yksi Suomen merkittävimmistä tilauskonepajoista ja se käyttää vuodessa 7 000 – 13 000 tonnia terästä.

  Valmet Automation Oy:n tuotteita ovat: sellu- ja paperiteollisuuden analysaattorit, paperikoneen käynnin- ja kunnonvalvontajärjestelmät, automaattiset paperintestauslaboratoriot, automaatiojärjestelmät

  Bittium tarjoaa luotettavia ja turvallisia viestintä- ja liitettävyysratkaisuja sekä tuotteita ja palveluja taktiseen kommunikaatioon ja biosignaalien mittaamiseen ja monitorointiin

  Sartorius Biohit Liquid Handling Oy on biotieteellisen tutkimuksen ja biofarmaseuttisen teollisuuden kumppani.

  Koneistamo Alm Oy on järjestelmätoimituksiin ja alihankintaan erikoistunut yritys. Yritys tarjoaa mekaniikkasuunnittelua tuotekehitysprojektista valmiiksi laitekokonaisuudeksi, koneistustyötä proto- ja piensarjatuotannosta keskisuurien sarjojen valmistukseen, hitsausmenetelmät TIG sekä MIG/MAG (SFS-EN ISO 9606-1) ja valmiit ja testatut mekaniikka kokoonpanot. Kokoonpanot koostuvat sekä valmistamistamme komponenteista että osto-osista.

  Katera Steel Oy toimii alihankinta ja sopimusvalmistajana pakkaus-, kaivannais-, kone- ja puunjalostusteollisuudelle. Yrityksen omia tuotteita ovat laiturit ja muut vesirakenteet, voimalat ja voimalarakennukset, teräksiset mastot, pylväät ja antennit, tekniset laitetilat, kuljettimet ja telat.

  Ykkösmetalli Oy on erikoistunut kaivannaisteollisuuden kunnossapitoon ja vaativien teräsrakenteiden valmistukseen. Yritys toteuttaa teollisuuden alihankintapalvelut ideasta toteutukseen ja myy kulutus- ja panssarilevyt muotoon

  Kaisanet Oy on Kainuun, Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla toimiva verkkopalveluiden, tietoliikenteen, IT-palveluiden ja digitalisaation asiantuntijayritys.

  Herman IT tukee asiakkaidensa liiketoimintaa tuottamalla laadukkaita ja turvallisia IT-infrastrukuuripalveluita.

  Terrafame on suomalainen monimetalliyhtiö, joka tuottaa nikkeliä, sinkkiä, kobolttia ja kuparia Sotkamossa sijaitsevalla kaivoksellaan ja metallitehtaallaan.