Hyppää sisältöön

Toimiva yritys

Toimintansa jo vakiinnuttaneet yritykset kohtaavat silti toiminnassaan haasteita. Joskus tarvitaan ulkopuolisen näkemystä ongelmanratkaisuun. Kajaanin kaupungilla on halu ja valmiudet toimia sinun yrityksesi tukena ja auttaa kohtaamaan niin pienet, keskikokoiset kuin suuretkin haasteet.

Yrittäjän tai yrityksen edustajan ottaessa yhteyttä, yritysneuvojamme Seppo Räisänen selvittää viivytyksettä asiakkaan palvelutarpeen ja tarjoaa mahdollisuuksiensa mukaan ratkaisuvaihtoehtoja. Varaa aika neuvojaltamme!

Palvelun tärkeimpiä periaatteita ovat asiakkaan kuuntelu, käytännönläheinen työtapa, tehokkuus sekä asiakkaan rinnalla kulkeminen.”

 • Palvelemme kasvua ja kansainvälisyyttä hakevia yrityksiä sekä omistajanvaihdosta suunnittelevia yrityksiä kaikilla toimialoilla. Palveluun kuuluu yritysten kontaktointi ja neuvonta sekä tiivistä yhteistyötä yrityspalvelujen toimijakentän kanssa ilman toimialarajoitteita

  Avustamme:

  • Kassavirta- ja rahoituslaskelmissa
  • Liiketoiminta- ja hankesuunnitelmien laadinnassa
  • Tuki- ja rahoitushakemuksissa
  • Rahoitusvaihtoehtojen valinnassa
  • Sparrausapua; jaksamiseen, myynnin tehostamiseen, kulujen karsimiseen jne.
  • Kasaamme yrittäjän ympärille yhteistyöverkostostamme tarvittavat toimijat.
 • Hankintaneuvontapalvelun tavoitteena on lisätä pk-yritysten osallistumista julkisiin hankintoihin kouluttamalla tarjousten tekemiseen ja erilaisten sähköisten välineiden käyttöön. Lisäksi pyritään luomaan järjestelmällistä ja jatkuvaa vuoropuhelua hankintayksiköiden ja alueen yrittäjien välille sekä edistämään yritysten verkottumista ja keskinäistä yhteistyötä.

  Hankinta-asiamies
  Kyösti Kauppinen
  p. 044 270 4739

  kyosti.kauppinen@kajaani.fi

 • Kuntalisä työllistämisen tueksi:

  Kuntalisän tavoitteena on kannustaa yrityksiä palkkaamaan pitkäaikaistyöttömiä ja osatyökykyisiä.

  Kesätyöseteli

  Kaupunki jakaa vuosittain kesätyösetelejä kajaanilaisille peruskoulunsa päättäville nuorille ja toisen asteen 1. ja 2. vuosikurssin opiskelijoille.

  Kesätyösetelin arvo vuonna 2020 oli 350,00 euroa. Kesätyöseteliä haetaan sähköisellä hakemuksella.

   

 • Kaupungin ja paikallisten yrittäjien yhteistyö on mutkatonta ja keskusteluyhteys on koko ajan auki. Taustalla on yrittäjäjärjestöjen kanssa yhdessä tehty kaupungin elinvoima-ohjelma, jossa on jo pitkään ollut keskeisenä asiana yrittäjäyhteistyö. Keskeisinä kumppaneina kaupungille ovat yrittäjäjärjestöt, jotka ovat yrittäjien yhteinen vaikutuskanava julkiseen hallintoon.

  Kaupungin johto kutsuu yhdessä Kainuun Yrittäjien kanssa vuoden aikana eri toimialojen yritysten edustajia toimialalounaille, joissa puhutaan vapaamuotoisesti toimialan tilanteesta ja kehitystarpeista. Pari kertaa vuodessa kaupunki ja Kajaanin Yrittäjät järjestävät yhteisen aamukahvitilaisuuden. Yritysvierailut yksittäisiin yrityksiin ovat osa yhteistyön toimintatapaa. Kaupunki osallistuu yrittäjien kampanjoihin ja tapahtumiin.

Yhteystiedot