Hyppää sisältöön

Lainauspalvelut ja kirjastokortti

Kirjastokortti

Saat kirjastokortin kuvallista henkilötodistusta esittämällä ja sitoutumalla noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä. Samalla hyväksyt, että kirjasto taltioi henkilötunnuksesi.

Kirjastokortin ja tunnusluvun saat mistä tahansa Kainet-kirjastosta. Voit asioida kirjastokortillasi kaikissa kimpan kirjastoissa. Ensimmäinen kortti on maksuton. Kadonneen kortin tilalle tehty kortti maksaa 2 euroa.

Jos olet alle 15-vuotias, tarvitset kirjastokorttia varten huoltajan kirjallisen suostumuksen ja huoltajan henkilötunnuksen. Korttia haettaessa myös lapsen Kela-kortti tarkistetaan. Voit ladata Ilmoittautuminen kirjaston asiakkaaksi -lomakkeen tulostettavaksi ja täytettäväksi etukäteen.

Täytä ilmoittautumislomake.

Muistathan, että olet vastuussa kortillasi lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotiaan kirjastokortilla lainatusta aineistosta vastaa huoltaja.

Voimassaolevan kirjastokortin haltija voi käyttää Lehtikankaan ja Otanmäen kirjastoja sekä pääkirjaston lehtilukusalia omatoimiaikoina. Alle 15-vuotiailta vaaditaan huoltajan suostumus omatoimikirjaston käyttöön. Suostumus tehdään erillisellä lomakkeella kirjastossa.

Tunnusluku eli PIN-koodi

Tunnusluku on kirjastokorttiin liitetty nelinumeroinen salasana, jolla pääset käyttämään muun muassa:

  • e-aineistoja
  • verkkokirjastoa
  • lainausautomaattia
  • omatoimikirjastoa.

Saat tunnusluvun kirjaston asiakaspalvelusta esittämällä henkilöllisyystodistuksesi. Emme luovuta tunnuslukuja puhelimitse tai sähköpostitse.

Ajankohtaista tietoa henkilötietojen käsittelystä Kajaanin kaupungilla löydät sivustolta: Tietosuoja.