Hyppää sisältöön
Pääkirjaston asiakaskoneet

Laitteet

Tietokoneet

Kaikissa kirjastoissa on tietokoneita asiakkaille. Tietokoneilla on internet-yhteys, yleisimmät toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus. Internetin käyttöä varten tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi tai vierailijatunnukset, jotka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Kirjaston tietokoneilta saa yhteyden kaikkiin kirjaston tarjoamiin palveluihin ja tietokantoihin.

Ajanvaraus kirjaston tietokoneille.

Lukutelevisio

Pääkirjaston lehtilukusalissa on lukutelevisio, jonka avulla tekstin suurentaminen ja lukeminen käy helposti monipuolisten säätöjen ansiosta.

Lukutelevisio Kajaanin pääkirjaston lehtisalissa

Lainausautomaatit

Pääkirjastossa on eri osastoilla yhteensä neljä lainausautomaattia, myös Lehtikankaan ja Otanmäen kirjastossa on lainausautomaatti.

Langaton verkko (Wi-Fi)

Kirjaston toimipisteissä langaton verkko vaatii kirjautumisen. Tunnukset saat kirjastoista.

Kopiointi ja skannaaminen

Kaikissa kirjastoissa on monitoimilaite kopiointia, tulostamista ja skannausta varten. Kopiointi ja tulostaminen on maksullista.

Mikrofilmien lukulaite

Pääkirjastossa on mikrofilmien ja -korttien lukulaite, jolla voi tulostaa mustavalkoisia kopioita.

Digitointi

Pääkirjastossa on laite, jolla voi kopioida VHS-kasetit DVD:ksi. Digitointiajan varaus pääkirjaston asiakaspalvelusta. Lue lisää digitoinnista tästä linkistä. 

Piano

Pääkirjaston 2. kerroksessa on äänieristetty soittohuone, jossa on piano. Pianon käyttö on asiakkaille maksutonta ja sen voi varata käyttöönsä pääkirjaston asiakaspalvelusta.