Hyppää sisältöön
Pääkirjaston asiakaskoneet

Laitteet

Kaikki kirjastot

Kopiointi ja skannaaminen

Kaikissa kirjastoissa on monitoimilaite kopiointia, tulostamista ja skannausta varten. Kopiointi ja tulostaminen on maksullista.

Lainausautomaatit

Pääkirjastossa on eri osastoilla yhteensä neljä lainausautomaattia, myös Lehtikankaan ja Otanmäen kirjastossa on lainausautomaatti.

Langaton verkko (Wi-Fi)

Kirjaston toimipisteissä langaton verkko vaatii kirjautumisen. Tunnukset saat kirjastoista.

Tietokoneet

Kaikissa kirjastoissa on tietokoneita asiakkaille. Tietokoneilla on internet-yhteys, yleisimmät toimisto-ohjelmat ja tulostusmahdollisuus. Internetin käyttöä varten tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi tai vierailijatunnukset, jotka saa kirjaston asiakaspalvelusta. Kirjaston tietokoneilta saa yhteyden kaikkiin kirjaston tarjoamiin palveluihin ja tietokantoihin.

Ajanvaraus kirjastojen tietokoneille

Pääkirjasto

Laitteiden ajanvaraus tapahtuu pääkirjaston asiakaspalvelusta.

3D-tulostin

Verstaassa on käytettävissä 3D-tulostin FlashForge Creator 3. Lue lisää 3D-tulostus-sivulta.

Digitointi

Pääkirjastossa on laite, jolla voi kopioida VHS-kasetit DVD:ksi. Lue lisää digitoinnista tästä linkistä. 

iWall

iWall on liiketunnistimella ohjattava peliseinä, josta löytyy niin nopeatahtisia kuin rauhallisempia pelejä. iWallia voi pelata 1-2 pelaajaa kerrallaan ja se sopii myös henkilöille, joilla on liikuntarajoituksia. Laite sijaitsee pääkirjaston 2. kerroksessa ja sen käyttöön tarvitaan Kajaanin kaupunginkirjaston kirjastokortti.

Lego Mindstorms

Pelaamosta löytyy Lego Mindstorms -paketti, josta voi koota viisi erilaista robottia ja ohjelmoida niitä kännykkäsovelluksen avulla.

Lukutelevisio

Pääkirjaston lehtilukusalissa on lukutelevisio, jonka avulla tekstin suurentaminen ja lukeminen käy helposti monipuolisten säätöjen ansiosta.

Mikrofilmien lukulaite

Pääkirjastossa on mikrofilmien ja -korttien lukulaite, jolla voi tulostaa mustavalkoisia kopioita.

Ompelukone

Pääkirjaston Verstaassa on ompelukone Singer Stylist 9100. Asiakkaalla tulee olla kaikki välineet mukanaan laitteen käyttöä varten. Käyttöohjeet alla.

Piano

Pääkirjaston 2. kerroksessa on äänieristetty soittohuone, jossa on piano.

PlayStation 5

PlayStation 5 -pelikonsoli sijaitsee Pelaamossa pääkirjaston 1. kerroksessa. Pelaamo varataan kirjastokortilla kirjaston asiakaspalvelusta korkeintaan 2 tunniksi kerrallaan. Pelit ovat ikärajoiltaan K3-K12. Oman varauksen alkaessa pelit lainataan asiakaspalvelusta. Pelaamossa ei voi pelata omia PS5-pelejä.

Saumuri

Pääkirjaston Verstaassa on saumuri Brother M343D. Asiakkaalla tulee olla kaikki välineet mukanaan laitteen käyttöä varten. Käyttöohjeet alla.