Hyppää sisältöön
" "

Vaihtuvat näyttelyt

Metsänpeitto  2.6. – 12.9.2021

 

Lastenkulttuurikeskus Rullan näyttelyssä tarinoita myyttisestä suomalaisesta metsästä

Tampereen Lastenkulttuurikeskus Rullan tuottama kiertonäyttely Metsänpeitto rantautuu kesän ajaksi Kainuun Museoon. Lapsiperheille suunnattu näyttely pohjautuu suomalaiseen kansanperinteeseen ja sen kantava teema on, miten ihmiset ennen näkivät ja kokivat ympäröivän maailman. Tarinoiden tarkoitus on innostaa kaikkia leikkimään ja mielikuvittelemaan metsässä. Metsä voi aluksi näyttää vain tavalliselta metsältä, mutta kun katsoo tarkemmin, paljastuu, että metsässä asuukin erilaisia eläimiä ja taruolentoja. Tärkeä näkökulma on myös metsän merkitys ihmiselle ennen, nyt ja tulevaisuudessa.

Näyttelyssä vierailijat muuttuvat metsän asukkaiksi ja pääsevät käymään metsänpeitossa, haltioiden ja maahisten salaisessa maailmassa. Vierailijat näkevät taivasta kannattelevan ikiaikaisen maailmanpuun, tasapainoilevat suon pitkospuilla ja istahtavat metsälammen sammaleisille kiville. Näyttely tarjoaa myös mahdollisuuden kömpiä karhuvanhuksen luolaan, jossa tähtitaivas pilkahtaa, nuotio lämmittää ja öinen pöllö huhuilee hiljaisesti. Lisäksi metsässä saattaa vilahtaa sen salaisia asukkaita: haltioita, maahisia tai tonttuja.

Metsänpeitto -näyttely on alun perin tuotettu Lastenkulttuurikeskus Rullaan osaksi Suomi100-juhlavuotta ja se juhlistaa suomalaisen kansan ikiaikaista suhdetta luontoon. Juhlavuoden jälkeen näyttely on kiertänyt eri puolilla Suomea ja ollut viimeisimmäksi esillä syksyllä 2020 jälleen Lastenkulttuurikeskus Rullassa.

Yleiskuva Piru-näyttelystä, maaluksia, veistoksia ja tekstejä

Galleriahuoneessa

Piru   30.5. – 29.8.2021

Näyttely perustuu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistomateriaaleihin ja paikallislehdistön kirjoituksiin piru-aiheesta. Näyttelyn yhteistyökumppanina toimii Kajaanin lukio, joka vastaa kuvituksesta.

Oliko piru pahan ruumiillistuma? Oliko hänessä jotain hyvääkin? Mitä hän vaati palkaksi työstä tai avusta? Muun muassa näihin ja moneen muuhun pirulliseen kysymykseen voit löytää vastauksen tutustumalla näyttelyyn.