Hyppää sisältöön

Lainattavat näyttelyt

Kainuun Museon lainattavat kiertonäyttelyt ovat lainaajalle ilmaisia. Näyttelyn kuljetuksista vastaa lainaaja.

Aarne Ervi
Arkkitehti Aarne Ervin tuotantoa Oulujoen vesistöalueen voimalaitosten rakennuskannassa. 5 paneelia.

Johan Alfred Heikkinen eli Hallan Ukko
Valokuvanäyttely hyrynsalmelaisesta monitoimi-miehestä Hallan Ukosta. 6 paneelia.

Vienalaispuvut
Kerttu Lammassaaren valmistamia vienalaisia pukuja (näyttelynuket) ja asusteita sekä valokuva- ja tekstipaneeleja. Näyttely on koottu Kajaanin Kalevalaisten Naisten ja Rihma-projektin tuella.

Erkki Mikkolan panoraamakuvia – Kainuu 1930-luvulla
Panoraamakuvia eri puolilta Kainuuta. 8 paneelia.

Syntymä ja kuolema
Näyttelyssä käsitellään syntymään ja kuolemaan liittyviä uskomuksia ja tapoja. Näyttely koostuu yhdestä kaksipuoleisesta näyttelyseinäkkeestä (koko 232 x 240 cm). Seinäkkeen toisella puolella on tekstiä ja kuvaa syntymään liittyen ja toisella puolella kuolemaan liittyen. Näyttelyä voi mukavasti täydentää muun muassa erilaisella aiheeseen liittyvällä esineistöllä ja kirjallisuudella. Seinäkkeen saa helposti koottua puolessa tunnissa kahden henkilön voimin ja se kulkee kätevästi omassa kuljetuskassissaan. Seinäkkeen mukana on myös kohdevalot, joten seinäke sopii pimeämpäänkin tilaan.

Akseli Gallen-Kallela Kalevala-kirjojen kuvittajana
Yhteistyössä Gallen-Kallelan museon tehty näyttely kertoo taiteilijan pyrkimyksistä kuvittaa koko Kalevala.
3 paneelia.

Kaiken kansan mölytoosa
Kaiken kansan mölytoosa -näyttelyssä keskitytään radion historiaan valokuvien ja muistojen kautta.
12 kpl pohjustettua kuvaa + 9 tekstiä.

Flora ja Fauna –symboleja luonnosta
Näyttely sisältää 10 kpl painettuja muovikankaita (koko176 x 89 cm), jotka voidaan ripustaa kattoon tai seinälle yläkujassa olevan riman kautta.
Lue lisää näyttelystä (pdf)

Kainuu, jättiläisten maa
Näyttely koostuu yhdestä kaksipuoleisesta näyttelyseinäkkeestä (koko 232 x 240 cm). Seinäkkeen saa helposti koottua puolessa tunnissa kahden henkilön voimin ja se kulkee kätevästi omassa kuljetuskassissaan. Seinäkkeen mukana on myös kohdevalot, joten seinäke sopii pimeämpäänkin tilaan.

Neljä huussiaiheista tekstielementtiä ja pöytä esillä näyttelyssä.

Huussi – Tarinoita tuvan ja tunkion väliltä

Kiertonäyttely Huussi – Tarinoita tuvan ja tunkion väliltä on lainattavissa 4.12.2023 alkaen Kainuun Museosta. Näyttelyssä perehdytään mm. hyyskähistoriaan, kiertotalouteen ja tulevaisuuden toilettiin.

Näyttely sisältää:

  • 5 kappaletta muovikankaita, jotka voidaan ripustaa kattoon tai seinälle (200*90 cm). Näyttely sisältää tarvittavat kiinnitysvälineet.
  • 9 kappaletta pvc-muovisia teksti- ja kuvaplansseja, jotka voidaan ripustaa seinään tai sermiin pienillä nauloilla tai kaksipuolisella teipillä.
  • Vaatii ripustukseen seinäpinta-alaa noin 20 m²

 

Tiedustelut

Arkeologinen salkku

Alakoulussa historiaa tai ympäristöoppia opiskeleville suunnattu arkeologinen salkku, joka sisältää kivikautisten työkalujen malleja, esinelöytöjä ja valmiita tehtäviä aihepiiriin liittyen. Salkkua voi hyödyntää valmiiden tehtävien avulla tai muuhun opetukseen yhdistäen. Salkku on noudettavissa Kainuun Museolta, laina-aika yksi viikko tai sopimuksen mukaan. 

Kuvassa vanha salkku, jossa teksti "Arkeologinen salkku".

Tiedustelut arkeologiseen salkkuun liittyen