Hyppää sisältöön

Kesäniemen uimarannan kehittäminen

Kesäniemen uimarannan kehittäminen voitti vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin äänestyksen peräti 43 %:n äänimäärällä.

Kajaanin kesäniemi uimaranta

Kajaanilaiset äänestivät vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin (OSBU) kohteeksi Kesäniemen uimarannan kehittämisen. Kehittämiseen on varattu käytettäväksi  yhteensä 50 000 euroa.

Vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin ideointivaiheessa jätettiin ideoita yhteensä huikeat 214 kappaletta! Kriteerien mukaiset ideat teemoiteltiin ja ne etenivät huhtikuussa pidettyyn kaupunkilaisten ja kaupungin väliseen yhteiskehittämistyöpajaan. Työpajassa pohdittiin ideoiden toteuttamismahdollisuutta ja kehitettiin niitä eteenpäin äänestysvaiheeseen. Äänestyksessä annettiin yhteensä 1608 ääntä.

OSALLISTUVA BUDJETOINTI 2023 Kesäniemen rakennustyöt alkoivat

Kajaanilaiset äänestivät tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin (OSBU) kohteeksi Kesäniemen uimarannan kehittämisen. Rakennus- ja kunnostustyöt alueella ovat nyt käynnistyneet. Tavoitteena on saada suurin osa toimenpiteistä valmiiksi syksyn aikana.

Uudistuksen myötä uimarannalta poistetaan vanha laituri ja rannan aluetta jatketaan niin, että se sopii paremmin myös pienille lapsille. Alueelle tulee uusi koripallokenttä, ulkokuntoiluvälineitä, penkkejä ja pyörätelineitä. Lisäksi Kesäniemeen rakennetaan nuotiopaikka.

Lue lisää tiedotteesta

Vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin vaiheet ja aikataulu

 • Kaikki kaupunkilaiset saavat jättää ideoita. Ennen kuin jätät idean, katso kriteerit. Vain kriteereiden mukaiset ideat voivat edetä jatkokäsittelyyn.

  Halutessasi voit jättää useamman idean, mutta jokainen idea tulee jättää erikseen. Lähetä lomakkeella siis yksi idea kerrallaan.

  Voit halutessasi jättää myös sähköpostiosoitteesi, jolloin laitamme kutsun yhteiskehittämistyöpajaan. Alle 13-vuotiaat eivät voi tietosuojasyistä jättää yhteystietojaan.

 • Kaupungin asiantuntijat arvioivat kaikki saapuneet ideat ja niiden toteutusmahdollisuudet.

  Ideat ja niiden arviot julkaistaan huhtikuussa.

  Kaikki ideointivaiheessa yhteystietonsa jättäneet kutsutaan yhteiskehittämistyöpajaan. Työpajoihin saavat osallistua myös kaikki kaupunkilaiset. Työpaja järjestetään ke 19.4. klo 17 – 19 kaupungintalolla (Pohjolankatu 13), valtuustosalissa. Työpajan tavoitteena on kehittää yhdessä asukkaiden ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa osallistuvan budjetoinnin ideoita eteenpäin.

 • Äänestys oli avoinna 26.4. – 11.5.2023 välisen ajan. Katso äänestyksessä olleet vaihtoehdot.

 • Kesäniemen uimarannan kehittämiseen on budjetoitu 50 000 euroa tälle vuodelle. Tavoitteenamme on parantaa alueen viihtyisyyttä ja tarjota turvallinen sekä houkutteleva ympäristö kaikille uimarannan käyttäjille.

  Toimenpiteisiin sisältyy uusia välineitä sekä alueen parantamis- ja kunnostustöitä. Kehittäminen alkoi keväällä asukkailta jo ideointiaiheessa saatujen lukuisten ehdotusten pohjalta. Ehdotusten perusteella laadittiin elokuussa suunnitelmaluonnos, jota asukkaat saivat kommentoida. Tämän jälkeen viimeisteltiin vielä lopullinen kehittämissuunnitelma ja varsinaiset rakennustyöt päästiin aloittamaan lokakuun ensimmäisellä viikolla. Tavoitteena on saada suurin osa toimenpiteistä valmiiksi syksyn aikana.

  Kesäniemi on lapsiperheille ja nuorille tärkeä kesänviettopaikka. Kesäniemen uimarannan ylivoimainen äänestystulos heijastaa asukkaiden yhteistä kiinnostusta ja halua kehittää kaupunkiamme viihtyisämmäksi ja houkuttelevammaksi niin asukkaille kuin vierailijoillekin.