Hyppää sisältöön
Ilmakuva Kesäniemen uimarannasta

OSBU: Kesäniemen rakennustyöt alkoivat

Kajaanilaiset äänestivät tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin (OSBU) kohteeksi Kesäniemen uimarannan kehittämisen. Rakennus- ja kunnostustyöt alueella ovat nyt käynnistyneet. Kajaanin kaupunki käyttää tänä vuonna osallistuvan budjetoinnin kautta 50 000 euroa Kesäniemen kehittämiseen.

Kehittäminen alkoi keväällä asukkailta jo ideointiaiheessa saatujen lukuisten ehdotusten pohjalta. Ehdotusten perusteella laadittiin elokuussa suunnitelmaluonnos, jota asukkaat saivat kommentoida. Tämän jälkeen viimeisteltiin vielä lopullinen kehittämissuunnitelma ja varsinaiset rakennustyöt päästiin aloittamaan lokakuun ensimmäisellä viikolla. Tavoitteena on saada suurin osa toimenpiteistä valmiiksi syksyn aikana.

– Varsinaiset rakennustyöt päästiin aloittamaan lokakuun ensimmäisellä viikolla, ja suurin osa toimenpiteistä on tarkoitus saada valmiiksi syksyn aikana, Kajaanin kaupungin aluesuunnittelun toimistoinsinööri Anu Elfving kertoo.

Uudistuksen myötä uimarannalta poistetaan vanha laituri ja rannan aluetta jatketaan niin, että se sopii paremmin myös pienille lapsille.

– Alueelle tulee uusi koripallokenttä, ulkokuntoiluvälineitä, penkkejä ja pyörätelineitä. Lisäksi Kesäniemeen rakennetaan nuotiopaikka, Elfving listaa uudistuksia.

Hänen mukaansa suunnitelmaluonnosvaiheessa kaupunkilaisilta saatiin paljon hyviä ja arvokkaita ideoita.

– Saimme toiveita muun muassa pienten lasten uimarannan varusteluun liittyen ja aina avoinna olevista pukukopeista, nämä molemmat asiat huomioidaan lopullisessa toteutuksessa.  Olemme tehneet parhaamme toiveiden huomioimiseksi käytettävissä olevan budjetin puitteissa.

Elfving lisää, että saatuja ideoita voidaan tulevaisuudessa hyödyntää myös muiden kaupungin kehittämiskohteiden suunnittelussa.

Vuoden 2024 OSBU käynnistyy pian

Nyt kun vuoden 2023 OSBU-projekti etenee, kajaanilaiset kutsutaan pian taas mukaan ideoimaan jo seuraavaa kehittämiskohdetta.

– Vuoden 2024 OSBU-ideointivaihe käynnistyy pian, ja kajaanilaisilla on jälleen mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin 50 000 euroa käytetään ensi vuonna. Pysykää kuulolla ja seuratkaa tiedotustamme, Elfving kannustaa.

Osallistuva budjetointi Kajaanissa
 • Elfving Anu

  Toimistoinsinööri

  Toimipaikka

  Kaavoitus ja aluesuunnittelu

  Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaisalue

  Ympäristötekninen toimiala

  Kaavoitus ja aluesuunnittelu

  Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaisalue

  Ympäristötekninen toimiala