Olet täällä

Näyttelyt

Kuvataidetta päivittäin nautittavaksi!

 

Kajaanin taidemuseossa on useita vaihtuvia näyttelyitä vuosittain – vapaa pääsy, tervetuloa!

Kulttuuri

Kajaanin taidemuseon esteettömyyttä parannettiin remontilla

Syksyllä 2018 taidemuseossa toteutettiin remontti, jolla parannettiin museon esteettömyyttä ja saavutettavuutta. Museorakennuksessa on nyt esteetön hissi 2. kerroksen näyttelytiloihin ja myös museon esteetöntä sisäänkäyntiä on parannettu. Tilojemme esteettömyydestä voit lukea lisää Saavutettavuustiedot-sivulta.

Tilanjakaja-viiva

Mauri Korhonen, Kalle Turakka Purhonen: Materiaalirunoutta 15.9.-24.11.2019 Kajaani

15.9.–24.11.2019
MATERIAALIRUNOUTTA
Mauri Korhonen ja Kalle Turakka Purhonen

Kalle Turakka Purhosen ja Mauri Korhosen näyttelyssä teosten materiaalit yllättävät: taiteilijoiden työskentelyssä purukumista muovautuu hymypoikapatsas, pyyhekumeista ja maalausalustoista rakentuu alttaritaulu. Arkisista esineistä ja jopa roskista syntyvillä kollaaseilla ja veistoksilla taiteilijat tarkastelevat elämää ja lausuvat siitä havaintoja. Välillä haetaan totuutta ja joskus pelkkä kielellä leikittely vie mennessään.

Näyttelyn tapahtumia

 

2.10. klo 17.30
Taidemuseon asiakasraati

Tule mukaan taidemuseon yleisölle avoimeen raatiin! Ihmetellään, ideoidaan ja innovoidaan yhdessä. Ilmoittautumiset taidemuseo@kajaani.fi.

Jorma Tapion jazzkonsertti Kajaanin taidemuseossa 4.10.2019

4.10. klo 19
Jazzkonsertti taidemuseolla: Jorma Tapion soolokonsertti

Jorma Tapio on kansainvälisesti tunnettu freejazzin ja improvisoidun musiikin ammattilainen. Hänen musiikkinsa on ekspressiivisen voimakasta ja värikylläistä monine puhallinsoittimineen, sisältäen myös hiljasuutta ja herkkiä nyansseja.
Liput 10 €.
Taidemuseo on avoinna ennen konserttia klo 17-19.

23.10. ja 20.11. klo 18
Materiaalirunoutta-näyttelyn yleisöopastukset

Näyttelyopastuksella syvennytään näyttelyn teemoihin ja tutustutaan valikoituihin teoksiin tarkemmin. Oppaana toimii intendentti Senni Kela. Vapaa pääsy.

3.11. klo 15
Taiteilijatapaaminen: Mauri Korhonen ja Kalle Turakka Purhonen

Materiaalirunoutta-näyttelyn taiteilijat esittelevät näyttelyään ja kertovat teostensa ja työskentelynsä taustoista. Vapaa pääsy.

Tilanjakaja-viiva

12.12.2019–2.2.2020
LEIKIN VARJOLLA
Kaarina Kuusisto-Lukkari, Hannele Pussinen ja Heidi Stålnacke

Kainuulaisten Kaarina Kuusisto-Lukkarin ja Hannele Pussisen sekä oululaisen Heidi Stålnacken teoksia yhdistää huumori sekä arkisten esineiden ja kierrätysmateriaalien käyttö. Leikkisien teosten viesti on välillä huolestunut ja vakava, värikkäiden ja iloisten tunnelmien takana näyttelyssä on mukana myös varjoja.

Tilanjakaja-viiva

Taidemuseon näyttelyarkisto 2018 – 2010

Tilanjakaja-viiva

Viimeksi muokattu

30.9.2019