Olet täällä

Näyttelyt

Kuvataidetta päivittäin nautittavaksi!

 

Kajaanin taidemuseossa on useita vaihtuvia näyttelyitä vuosittain – vapaa pääsy, tervetuloa!

Kulttuuri

 

29.11.2020-31.1.2021
EEVA-MAIJA PENTTILÄ: LENTOON

Huom! Näyttely avautuu ennakkotiedoista poiketen sunnuntaina 29.11.
 

Kuva Eeva-Maija Penttilän teoksesta Leijuen, 2006, akryylimaalaus. Kajaanin taidemuseon kokoelma.

 

Eeva-Maija Penttilän (1948-2017) muistonäyttelyssä nähdään grafiikkaa ja akryylimaalauksia pitkän uran varrelta. Kajaanilaisen taiteilijan teosten keskeisinä elementteinä vaihtelevat valo ja varjo sekä ilma, vesi ja tuli. Penttilän työskentelyssä usein esiintyneitä teemoja olivat myös taiteilijan työprosessi ja sen arkiset työvälineet, myyttiset hahmot ja klassinen torsoaihe. Penttilä tunnettiin aktiivisena lasten taidekasvatuksen puolustajana. Kajaanin opettajankoulutusyksikössä hän pääsi ohjaamaan luokanopettajaopiskelijoita ja vaikuttamaan näin tulevien sukupolvien taiteen tekemiseen. 

Teos: Eeva-Maija Penttilä, Leijuen, 2006, akryylimaalaus. Kajaanin taidemuseon kokoelma. Kuva Kajaanin taidemuseo / Saara-Maija Pesonen

Taidemuseossa noudatetaan yleisiä rajoituksia ja hygieniaohjeistuksia koronaepidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Taidemuseon tiloissa noudatetaan turvavälejä. Tilojen siisteydestä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Otamme huomioon asiakasmääristä annetut rajoitukset ja asiakkaiden kulkusuuntaa ohjataan siten, että tilat pysyvät turvallisina asiakkaille.

Tilanjakaja-viiva

Taidemuseon näyttelyarkisto

Tilanjakaja-viiva

Viimeksi muokattu

17.11.2020