Olet täällä

Näyttelyt

Kuvataidetta päivittäin nautittavaksi!

 

Kajaanin taidemuseossa on useita vaihtuvia näyttelyitä vuosittain – vapaa pääsy, tervetuloa!

Kulttuuri

Minun Suomeni Kajaanin taidemuseo 2017
SuomiFinland100

21.9.- 26.11.2017
MINUN SUOMENI
Irmeli Huhtala, Anne Siirtola, Suohpanterror, Viggo Wallensköld

Esillä myös Yleisradion Oi maamme! -projektissa arkistofilmeistä syntyneitä videoteoksia.

Miltä näyttää 100-vuotias Suomi vähemmistöjen näkökulmasta tarkasteltuna? Minun Suomeni -näyttely pohtii, miten suhtaudumme erilaisuuteen sekä vieraisiin kulttuureihin ja henkilöihin, joiden tapoja tai arvoja emme tunne.

Kajaanin taidemuseon näyttelyyn on kutsuttu taiteilijoita, jotka ovat käsitelleet näitä teemoja. Mukana on teoksia valokuvataiteilija Irmeli Huhtalalta, kuvataiteilija Anne Siirtolalta, taiteilijaryhmä Suohpanterrorilta sekä kuvataiteilija Viggo Wallensköldiltä. Lisäksi esillä on Yleisradion Oi maamme! -projektissa arkistofilmeistä syntyneitä videoteoksia.

Minun Suomeni -näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.


Marraskuun tapahtumia taidemuseossa

 

Ti 7.11. klo 18–19 taiteilijatapaamisessa Anne Siirtola

Anne Siirtolan Nälkämaan laulun uudet säkeet -videoteoksessa mm. Sudanista, Kongosta ja Somaliasta tulleet kajaanilaiset laulavat Kainuun maakuntalaulua sekä tekevät siihen omat säkeensä sitä uudelleen sanoittaen ja rytmittäen. Teos on toteutettu Kajaanissa Kajaanin taidemuseon ARS 11 -näyttelyyn. Tervetuloa kuulemaan Nälkämaan laulun uudet säkeet -teoksesta ja sen synnystä sekä Anne Siirtolan taiteellisesta työskentelystä laajemmin. Vapaa pääsy

Ke 8.11. klo 18–19 taiteilijatapaamisessa Viggo Wallensköld

Kuvataiteilija Viggo Wallensköldin muotokuvamaiset maalaukset käsittelevät ihmisten fyysistä erilaisuutta, moninaisuutta ja katseen kohteeksi joutumista. Ne kuvaavat usein normatiivisesta kauneuskäsityksestä poikkeavia, erikokoisia ja -näköisiä henkilöitä. Tapaamisessa Viggo Wallensköld kertoo työskentelystään sekä näyttelyssä esillä olevista teoksista. Vapaa pääsy
 


Pelon ja Empatian Kartat -esitykset

Loppukuussa vanha poliisitalo tarjoaa yhdessä Generaattorin näyttämön kanssa puitteet Pelon ja Empatian Kartat -esitykselle (Talonen - Karlberg - Koistinen - Sutinen - Vapaavuori)
17.11. klo 18 (ensi-ilta)
19.11. klo 15
23.11. klo 18
24.11. klo 18
25.11. klo 18
26.11. klo 15
 
Pelon ja Empatian Kartat -esityksen lähtökohtana on ollut pohtia sitä, mitä pelko ja empatia ovat tämän päivän Suomessa ja miten niitä voisi taiteessa käsitellä. Esitys syntyy viiden taiteilijan näkökulmasta. 
 
Esitys vie yleisön Kajaanin taidemuseoon ja Generaattorin näyttämölle ja pyrkii piirtämään oman reittinsä Kajaanin maastoon. Teoksen tuottaa Pelon ja Empatian Kartat -työryhmä ja Routa Company yhteistyössä Kajaanin taidemuseon kanssa. 
 
Esitysten lähtöpaikkana toimii Kajaanin taidemuseo (Linnankatu 14). Kajaanin taidemuseon näyttely on suljettu yleisöltä esityksen ajan (n. 2 h esityksen alkamisesta).
 
Lipputiedustelut ja lisätietoa:  

www.routacompany.fi (linkki avautuu uuteen välilehteen)
puh. 044-0556977 (Routa Company) tai miia@routacompany.fi


Minun Suomeni Kajaanin taidemuseossa 2017

Teoskuvat: Irmeli Huhtala: Maitotyttö (2007), Viggo Wallensköld: Tyttö (2010), Suohpanterror: Suohpangiehta (2013), Anne Siirtola: Nälkämaan laulun uudet säkeet (2011)

Tilanjakaja-viiva

14.12.2017 - 21.1.2018                 
METSÄN SYLI

Jaana Bombin ja Reijo Haukia, valokuvia ja veistoksia

Jaana Bombinin ja Reijo Haukian näyttelyssä kiven ikiaikaisuus kohtaa valokuvan hetkellisyyden. Oman tarinan ja ilmaisun keinoin taiteilijat matkaavat kohti luonnon näkymätöntä olemusta.

Tilanjakaja-viiva

Taidemuseon näyttelyarkisto 2016 – 2010

Tilanjakaja-viiva

Viimeksi muokattu

3.11.2017