Hyppää sisältöön

Kalle Mustonen, Jussi Valtakari ja Antti Ylönen

10.2.-15.5.2022

Kalle Mustosen, Jussi Valtakarin ja Antti Ylösen yhteisnäyttelyssä leikitään mittakaavoilla ja liikutaan myyttien ja tarinoiden maailmoissa.

Jo usean vuoden ajan yhteisten teosprojektien parissa työskennelleet Jussi Valtakari ja Antti Ylönen luovat teoksia, joissa Valtakarin minikokoiset ihmishahmot yhdistyvät Ylösen jyhkeisiin, puun materiaalisuutta korostaviin muotoihin. Valtakarin yhteiskuntaa ja ajankohtaisia asioita lempeän huumorin kautta kritisoivat teokset kertovat tarinan Ylösen luomalla näyttämöllä. Puuveistosten lisäksi näyttelyssä on esillä Ylösen valokuvia ja Valtakarin piirustuksia. Lisäksi Valtakari toteuttaa museon alakertaan spontaanin, paikan päällä kierrätysmateriaalista rakentuvan teoksen.

Kalle Mustonen liikkuu myös taiteessaan minimaalisen ja monumentaalisen mittakaavan välillä. Jättikokoisen, puutarhatontusta muotonsa ammentavan Death of the Gnome King – Afterlife -veistoksen taustalla on hollantilainen kansantaru metsästäjästä, joka ampuu vahingossa tonttukuninkaan ja menettää teon seurauksena karjansa ja satonsa. Vuonna 2016 ensimmäisen versionsa saanut tonttukuningas on kiertänyt maailmaa Lontoon Southbank Centeriä myöten. Tontun kuusimetrinen ”pikkuveli” asustaa New Yorkissa, College of Staten Islandin kampuksella. Mustonen toteutti veistoksen parinkymmenen opiskelijan avustamana. Kajaanin taidemuseon näyttely on viimeinen mahdollisuus nähdä ja kokea aito ja alkuperäinen jättitonttu, sillä tämän jälkeen vanha herra vetäytyy hyvin ansaituille eläkepäiville Parkanoon.

Taiteilijatapaamiset

Keskiviikko 9.3.

Jussi Valtakari ja Antti Ylönen tavattavissa klo 14-19.

Taiteilijoiden vetämät näyttelykierrokset klo 14 ja klo 18.

Sunnuntai 10.4.

Kalle Mustonen tavattavissa klo 13-17.

Taiteilijan vetämät näyttelykierrokset klo 13 ja klo 15.

Pääsiäinen

Kiirastorstaina avoinna klo 10-15.
Pääsiäisenä pe-ma 15.-18.4. suljettu.