Hyppää sisältöön
Osallistuva budjetointi äänestys

Nyt on aika äänestää! Osallistuvan budjetoinnin toteutettavan kohteen äänestys on 26.4.–11.5.2023

Kajaanin osallistuva budjetointi keräsi kajaanilaisilta huikeat 214 ideaa. Asiantuntijat ovat käyneet ideat läpi kriteerien perusteella. Kriteerit täyttäneet ideat teemoitettiin ja ne etenivät yhteiskehittämistyöpajaan. Työpajassa asukkaat ja kaupungin asiantuntijat kehittivät yhdessä osallistuvan budjetoinnin ideoita eteenpäin. Nyt toteutettavaa osallistuvan budjetoinnin kohdetta voivat äänestää kaikki kajaanilaiset.

Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin teema on lapset ja nuoret. Äänestykseen etenivät

  • Kesäniemen uimarannan kehittäminen,
  • nuorten musiikkitapahtuma,
  • leikkipuistojen leikkivälineet sekä
  • lasten ja nuorten kerhotoiminta sekä pop up -kokoontumistila.

Millaisia ideoita karsiutui äänestyksestä?

Äänestyksestä karsiutui monien toivomia ideoita kuten sisäleikkipuisto ja ulkokiipeilypuisto. Näitä ei ole mahdollista toteuttaa 50 000 eurolla ja tässä aikataulussa. Nämä ovatkin yleensä yritysvetoisia toimintoja. Näitä asioita selvitetään kuitenkin osallistuvan budjetoinnin ulkopuolella.

Ehdotuksissa oli myös useampi jo toteutumassa oleva hanke, kuten uusi frisbeegolfrata. Kajaaniin toivottiin myös pikaruokaravintolaa ja erilaisia kauppoja. Nämä eivät kuitenkaan kuulu kaupungin toimialueeseen.

Myös moposuora ja pump track -rataa oltiin toivottu useasti. Näitä ideoita pohdittiin ja kehitettiin yhteiskehittämistyöpajassa. Pump track -radan kohdalla budjetti ja moposuoran kohdalla vastuukysymykset tulivat kuitenkin vastaan. Osallistuvan budjetoinnin kautta on saatu kuitenkin selkeä asukkaiden ääni näiden puolesta.

Äänestysaika on 26.4.–11.5.2023 ja äänestys tapahtuu kaupungin verkkosivujen kautta.  Ideoita voi äänestää myös paperilla Kajaanin pääkirjastossa.

Äänestä täällä: kajaani.fi/osbuaanestys/

Linkki verkkosivustolle, josta löytyy lisätietoja osallistuvasta budjetoinnista

Äänestä täällä