Hyppää sisältöön
Lapsi kävelee puomia pitkin telinevoimistelutilassa

Kajaanihalli

Kajaanihalli on Kajaanin keskustassa sijaitseva liikuntahalli, joka on helposti tapahtumiin muunneltava. Halli on kokonaispinta-alaltaan 5700 m2. Jaettava liikuntasali ja useat pukuhuoneet mahdollistavat yhtäaikaisesti useampia sisäpelejä. Liikuntasalin kenttä voidaan avata myös yhtenäiseksi tilaksi tapahtumia varten. Kajaanihallista löytyy myös yleisurheilu-, kuntosali-, musiikkiliikunta- sekä voimistelutilat.

Kajaanihallin vuorohakemukset löytyvät Liikuntapaikkojen varaukset -sivustolta.

Kaupallisten tapahtumien tiedustelut ja varaukset sähköpostitse timo.merilainen@kajaani.fi

Muut varaukset kajaanihalli@kajaani.fi

Aukioloajat

Kajaanihalli kokonaan suljettu 17.6. – 4.8.2024

 

Aukioloajat 5.8.2024 alkaen: 

maanantai–torstai klo 7.45–21.30

perjantai klo 7.45–19.30

Kassa suljetaan tuntia ennen sulkemisaikaa.

Suljettu viikonloppuisin toukokuusta elokuun loppuun asti, tapahtumia lukuun ottamatta.​

Muutokset vakiovuoroihin ja aukioloaikoihin

 • Muutokset päivitetään myöhemmin.

 • Tapahtumia päivitetään myöhemmin.

Kaupunginlammen monitoimialue

Kajaanihallin välittömässä läheisyydessä sijaitsee monitoimialue joka toimii eri tapahtumissa parkkialueena. Lisäksi kesällä alueelta löytyy salibandykaukalo, pickleball kenttä, tennis- ja koripallokenttä, skeittiparkki ja kuntokontti voimailuvälineineen. Kaupunginlammen ja Kajaanihallin välissä sijaitsee beachvolley kenttä.

Kajaanihallin tilat

 • Kuuteen osaan jaettavissa kenttätiloissa harrastetaan perinteisten palloilulajien lisäksi ryhmäliikuntaa sekä pingistä. Lisäksi löytyvät mm. pickleball välineet ja futsal maalit. Siirrettävät korit koripalloiluun, kiinteitä ja siirrettäviä jousiammuntatauluja. Uudistetun valaistuksen ansiosta, valot saadaan säädettyä sopivasti lajiin kuin lajiin. Kenttien yhteydessä sijaitsee 8 pukuhuonetta suihkutiloineen.

  Kenttien mitat

  Kaikki kentät (1-6) ovat 22 metriä pitkiä.

  • 1-3 kentät ovat n. 12 m leveitä ja n. 10 m korkeita.
  • Kenttä 4 on n. 9 m leveä ja n. 5 m korkea.
  • Kentän 5 leveys on n.13 m ja korkeus n. 8 m
  • Kentän 6 leveys n. 15 m ja korkeutta n. 8 m.

  Katsomot

  • Istumapaikkoja kentillä 1-3 katsomossa on 382. Lisäksi vetokatsomoissa on tilaa  210 henkilölle.
  • Kentän 4 kohdalla on istumapaikkoja 36.
  • Istumapaikkoja 5-6 kenttien kohdalla on 263 ja vetokatsomoissa 140.
  • Sallittu katsojamäärä hallissa on n. 2100 henkilöä.
 • Yleisurheilutilassa on jousiammunta-, juoksu-, heitto- ja hyppy laji paikkoja .Tilassa voi harjoitella myös frisbeegolfia. Hyppypäädyssä on 9 metriä pitkä kannellinen hiekka alusta.

  Juoksurata on 60 m pitkä ja siinä on 4 rataa. Juoksuradan vieressä sijaitsee pienikokoinen kuntosali. Heittopäädyssä on betoninen heittorinki ja suojaverkot. Lämmin yleisurheilutila tarjoaa mahdollisuuden harjoitella ympäri vuoden.

 • Telinevoimistelutila on 10 metriä leveä, 22 metriä pitkä ja 8 metriä korkea. Telinevoimistelutilasta löytyvät monipuoliset voimisteluun tarvittavat välineet eritasonojapuista permantoon sekä volttimonttu hyppyharjoituksia varten. Telinevoimistelutila on myös suosittu syntymäpäivien juhlintapaikka yhdistettynä luentosalitilaan.

 • Musiikkiliikuntatila on 14 m leveä ja 14 metriä pitkä ja korkeus n. 5 metriä. Äänieristetyssä tilassa on parkettilattia ja rullattava tanssialusta. Tilasta löytyy äänentoistolaitteet, piano, peilit sekä seinätangot jotka mahdollistavat erilaisien tanssilajien harjoitukset. Musiikkiliikuntatila sopii myös ryhmäliikuntaan. Tilan valaistusta saa säädettyä tarpeen mukaan. Tila on erillään muista kentistä ja tarjoaa käyttäjilleen yksityisyyttä.

 • Kuntosalilta löytyy perinteiset laitteet ja juoksumatto. Tilassa on myös stereot ja televisio. Kuntosali on avoinna Kajaanihallin aukioloaikoina ja kuntosalin kävijöille on omat pukuhuoneet suihkuineen

 • Yläkerrassa sijaitsee 2 kamppailutilaa jotka on helposti muunneltavissa esim. kahvioksi tai narikaksi. Kamppailun/kahvion pituus on 14 metriä ja leveys on 8,5 metriä. Pienempi kamppailutila on 8 metriä pitkä ja 7 metriä leveä. Asiakaspaikat saa kahvioon laitettua n. 70 henkilölle.

 • Luentotilassa voi järjestää koulutuksia, kokouksia ja esimerkiksi syntymäpäiviä. Tilasta löytyvät pöydät ja tuolit 20 henkilölle. Lisäksi tilassa on iso näyttö ja videotykki.

 • Kajaanihallin tiloissa toimii koulutettu hierojapalvelu Kainuun Kuntohieronta Toivo Kyllönen.
  Ajanvaraukset ja tiedustelut p. 050 522 4404.

Yhteystiedot

Kajaanihalli kartalla Ohita upotus: Kajaanihalli kartalla