Hyppää sisältöön
Pääkirjastossa on käytössä mikrofilmien lukulaite

Mikrofilmit ja mikrokortit

Kirjaston mikrofilmeihin ja mikrokortteihin voi tutustua ja niistä voi tulostaa paperikopioita pääkirjastossa. Tältä sivulta luettelot mikrofilmeistä löytyvät pdf-muodossa. Luetteloissa on Kainuun seurakuntien kirkonkirjoja, Oulun läänin mikrofilmejä, tuomioistuinten asiakirjoja sekä kainuulaisia sanomalehtiä.

“Suomen kirkonarkistojen mikrofilmit” on kuvattu maakunta-arkistossa kirkonkirjoista. Mikrofilmejä säilytetään mikrofilmihuoneen vetolaatikoissa, joista ne ovat löydettävissä seurakunnittain. Kainuun seurakuntien lisäksi mukana on muutamia Muhoksen ja Utajärven kirkonkirjoja.

Kirkonarkistojen mikrokortit -osuus sisältää suurelta osin samaa aineistoa kuin mikrofilmirullat. Osa korteista on kuvattu mikrofilmeiltä, joten niiden laatu on heikohko. Näihin on lisätty ”konvertoitu” -merkintä.

Suomen sukututkimusseura (SSS) on lisäksi kuvannut samasta kirkonarkistojen aineistosta kokonaisuuden, joka sisältää luetteloita syntyneistä, vihityistä ja kuolleista.

Oulun läänin mikrofilmeiltä löytyy väestöluetteloita ja henkikirjoja, läänitilejä sekä passiluetteloita. Läänitilien tutkimisessa voi käyttää apuna läänintilien arkistoluettelon mikrokorttia (VA L 6), joka on mikrofilmihuoneen ilmoitustaululla. Se sisältää Pohjanmaan, Oulun ja Vaasan läänien tiedot vuosilta 1635-1809.