Hyppää sisältöön

Lehdet

E-lehdet

Kirjaston tietokoneilta ja omilta laitteilta langattomassa kirjasto-verkossa on käytettävissä:

ePress: Kotimaisten sanomalehtien verkkopalvelu, josta löytyy mm. Kainuun paikallislehdet näköislehtinä. ePressin arkistossa lehdet näkyvät vuoden ajan.

eMagz: Kotimaisten aikakaus- ja ammattilehtien verkkopalvelu. Palvelun etäkäyttö on mahdollista myös kirjaston ulkopuolelta selaimen kautta. Etäkäytössä kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Kirjaudu eMagz-palveluun etänä.

PressReader: Sanoma- ja aikakauslehtiä 150 eri maasta yli 60 kielellä. Palvelun etäkäyttö on mahdollista myös kirjaston ulkopuolelta selaimen kautta. Etäkäytössä kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Kirjaudu PressReader-palveluun etänä.

Kirjaston lehtiluettelot

Lehtien säilytys

Pääkirjaston lehtilukusalin aikakauslehtien säilytysaika vaihtelee. Sanomalehtien säilytysaika on kolme kuukautta. Poikkeuksena Kainuun Sanomat, jota säilytetään, kunnes lehden sidotut kappaleet ovat käytettävissä sekä Helsingin Sanomat ja Kaleva, joita säilytetään vuosi.
Lahjoituslehtiä (merkintä ”lahj.”) säilytetään rajoitetusti. Lähikirjastot säilyttävät vanhoja vuosikertoja harkintansa mukaan.

Lehtien lainaaminen

Aikakauslehtiä ja lehtien sidottuja vuosikertoja lainataaan viimeisintä numeroa lukuun ottamatta kaikissa toimipisteissä. Kirjastoautoon tilatuista aikakauslehdistä lainataan myös viimeisintä numeroa. Sanomalehtiä ja kotiseutuosaston lehtiä ei lainata.