Hyppää sisältöön

Teoslahjoitus taiteilija Tuija Teiskalta

Kajaanin taidemuseo on saanut teoslahjoituksen taiteilija Tuija Teiskalta

Taiteilija Tuija Teiska on lahjoittanut Kajaanin taidemuseolle installaatioteoksen Isä anna minulle anteeksi. Teos oli esillä Kajaanin taidemuseossa loppuvuodesta 2022 ja alkuvuodesta 2023 Tuijan Teiskan Musta tuntuu (rakkaus) -näyttelyssä. Teos on valmistunut vuonna 2016 osana taiteilijan Taideyliopiston Kuvataideakatemiaan tekemää kuvataiteen maisterin lopputyötä. Teoksella on vahva suhde Kajaaniin ja Kainuuseen, minkä takia taiteilija halusi lahjoittaa teoksen juuri Kajaanin taidemuseolle.

Installaatio koostuu 16 veistoksesta, jotka on toteutettu kalastuspokaalien päälle mustalla langalla virkkaamalla. Kalastuspokaalit ovat taiteilijan isän kalastuskilpailuista saamia palkintoja ja teoksella taiteilija haluaakin kunnioittaa edesmenneen isänsä muistoa. Lisäksi teos käsittelee sanomatta jääneitä asioita ja tuntemuksia sekä esineitä, jotka ovat jääneet surun perintönä.

Kajaanilaislähtöinen taiteilija Tuija Teiska asuu ja työskentelee nykyisin Helsingissä. Teiska on erikoistunut kuvanveistoon ja hänet tunnetaan esimerkiksi tekstiiliveistoksista, mutta hän tekee myös muun muassa performansseja ja piirroksia. Tuija Teiska on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2016 ja hän on saanut useita apurahoja ja palkintoja työstään taiteilijana.

Kuvassa lahjoitettu teos: Isä anna minulle anteeksi, 2016, installaatio, virkatut kalastuspokaalit.