Hyppää sisältöön

Vastaa ja voita! Kajaanin ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin äänestäminen käynnistyy. Ehdokkaina Vimpelinlammen ja Lohtajan torialueen kehittämisprojektit

Kajaanissa on käynnistynyt ensimmäistä kertaa osallistuvan budjetoinnin kokeilu, jossa kaupunkilaiset saavat päättää, miten kaupungin rahaa käytetään asuinalueiden kehittämiseen ja asukkaiden hyvinvoinnin parantamiseen.

Kajaanilaiset voivat äänestää 15.11.2021 alkaen siitä, minkä alueellisen kehittämisprojektin he haluavat toteutuvan. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneen projektin, mikäli rahoitukseen saadaan myönteinen päätös vuoden 2022 talousarvioon.

Osallistuvaa budjetointia Kajaanissa pilotoivat Kajaanin kaupunki ja PORE Porukalla parempaan -ESR-hanke. Pilotti kohdistetaan hankkeen toiminta-alueelle Lohtajan, Ketun ja Huuhkajanvaaran kaupunginosiin. Äänestykseen päässeet kohteet on suunniteltu ja valittu yhdessä Lohtajan, Ketun ja Huuhkajanvaaran asukkaiden kanssa.

Jatkoon päässeet kaksi ehdokasta ovat Vimpelinlammen ja Pieni-Vimpelin kehittämisprojekti sekä Lohtajan torialueen kehittämisprojekti. Asukkaiden suunnittelemiin kehittämisprojekteihin pääsee tutustumaan osoitteessa www.kajaani.fi/osallistuvabudjetointi. Sivulla voi osallistua kilpailuun äänestämällä omaa suosikkia kahdesta vaihtoehdosta. Äänestysaika on 15.11.–5.12.2021. Äänestyksen yhteydessä voi osallistua arvontaan, jossa palkintoina on kaksi sarjaranneketta Vesiliikuntakeskus Kaukaveteen, viisi vapaalippua Kajaanin kaupunginteatteriin sekä I ❤ Kajaani -tuotteita.

Kajaanin tavoitteena kehittää osallistuvan budjetoinnin toimintamalli, joka voidaan laajentaa muihin kaupunginosiin ja juurruttaa osaksi kaupungin vuosittaista toimintaa.

PORE-hanke esittelee ehdokkaita paikan päällä Huuhkajanvaarassa sekä Lohtajalla:

  • K-Market Lohtajan edusta torstaina 18.11. klo 15–17
  • K-Market Reissumiehen piha tiistaina 30.11. klo 15–17 (Hyvän mielen glögit -tapahtuma)

Kajaanilaiset ovat tervetulleita kysymään toiminnasta, osallistumaan äänestykseen tableteilla ja jakamaan ajatuksiaan alueen kehittämisestä.

PORE – Porukalla parempaan on Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin ja Diak-ammattikorkeakoulun yhteishanke (1.11.2020–28.2.2023), jonka tavoitteena on muun muassa sosiaalisen osallisuuden ja mielen hyvinvoinnin vahvistaminen. Hankkeessa kehitetään toimintamalli, jossa yhdistyy Kajaanin Lohtaja-Kettu-alueen asukkaiden, alueella toimivan kolmannen sektorin sekä julkisen ja yksityisen sektorin voimavarat. Toimintamallin päätavoitteena on asuinalueen elinvoiman ja yhteisöllisyyden vahvistaminen ja erityisesti nuorten asukkaiden osallisuuden, hyvinvoinnin ja voimavarojen edistäminen.

Lisätiedot

Osallistuva budjetointi

Anne Miettinen, projektikoordinaattori
PORE – Porukalla parempaan -hanke
050 408 1103
anne.miettinen@diak.fi

Tuija Aarnio, hallintojohtaja
Kajaanin kaupunki
044 710 0216
tuija.aarnio@kajaani.fi

PORE-hanke:

Sanna Heinonen, projektipäällikkö
PORE – Porukalla parempaan -hanke
040 626 4182
sanna.heinonen@kamk.fi