Hyppää sisältöön
Rakennuspiirrustukset

Sähköisestä Kauppa-palvelukanavalta voit tilata kartta-aineistoja ja rakennuspiirustuksia

Kajaanin kaupungin sähköisiin asiointipalveluihin on avattu uusi Kauppa-palvelukanava ympäristöteknisen toimialan digitalisoidun aineiston pohjalta. Palvelusta voi ladata kartta-aineistoa ja rakennuspiirustukset kaupungin arkistosta.

Kenelle Kauppa-palvelukanava?

Rakennuspiirustuksia on tilauksesta ja maksua vastaan toimitettu sähköpostitse muun muassa silloin, kun kiinteistön omistaja vaihtuu ja kauppaa varten tarvitaan kohteen pääpiirustukset tai kun rakennukseen suunnitellaan laajennus- tai muutostöitä.

Maksullista kartta-aineistoa on toimitettu rakennetun ympäristön suunnittelijoille dwg- ja pdf-muodossa.

Nyt tämä aineisto on Kauppa-palvelussa itselatauksena kaikkien käytössä.

Arkistoidut rakennuspiirustukset

Kauppa-palvelukanavalla on mahdollisuus lunastaa sähköiseen arkistoon tallennettuja rakennusten pääpiirustuksia (pdf). Kauppa-palvelussa ei ole tietoturvasyistä kaikkia kohteita automaattisesti saatavilla. Mikäli piirustukset ovat vapaasti lunastettavissa, tilaus maksetaan ja dokumenteista välittyy latauslinkki sähköpostiin pdf-muodossa. Erillistilauksen osalta tilauksen käsittelyä jatketaan yksilöllisemmin sähköpostin välityksellä ja aineistosta laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Kartta-aineistot

Muun muassa maksuton Opaskartta (1:10 000) on helposti hyödynnettävissä uuden Kauppa-palvelun kautta. Kauppa-palveluun on avattu myös kartta-aineistoa, josta osa on maksullisia. Maksua vastaan on tilattavissa kantakarttaa ja asema- ja yleiskaavakarttaa. Maksun jälkeen kartta latautuu ja linkki välittyy sähköpostiin lähes reaaliaikaisesti. Hinta muodostuu asiakkaan rajaaman alueen perusteella.

Maksaminen

Molemmissa Kauppa-palvelun itseladattavissa tuotteissa maksaminen onnistuu yleisimpiä verkkomaksutapoja hyödyntäen. Kauppa-palvelun tuotteet on hinnoiteltu vahvistetussa taksassa.

Lisätietoja

Kun kaipaat ohjelman käyttöön tukea, niin ota yhteyttä rakennusvalvonta(at)kajaani.fi tai Kajaanin kaupungin puhelinpalvelun kautta 08 61551.

Linkki sähköiseen Kauppa-palveluun