Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Osallistuvan budjetoinnin kilpailu on käynnissä 5.12. saakka – äänestä ja voita!

Kajaanissa on käynnissä osallistuvan budjetoinnin kilpailu, johon voi osallistua ajalla 15.11. –5.12.2021. Asukkaat voivat äänestää, kumpi alueellinen kehittämisprojekti tulisi toteuttaa vuonna 2022:

1. Lohtajan torialueen uudistaminen vai
2. Vimpelinlammen ja Pieni-Vimpelin uudistaminen.

Kehittämisprojekteihin pääsee tutustumaan osoitteessa www.kajaani.fi/osallistuvabudjetointi. Sivulla voi osallistua kilpailuun äänestämällä omaa suosikkia kahdesta vaihtoehdosta. Äänestyksen yhteydessä voi osallistua arvontaan, jossa palkintoina on kaksi sarjaranneketta Vesiliikuntakeskus Kaukaveteen, viisi vapaalippua Kajaanin kaupunginteatteriin sekä I ❤ Kajaani -tuotteita.

Osallistuvaa budjetointia kokeillaan ensimmäistä kertaa Kajaanissa. Kaupunkilaiset voivat konkreettisella tavalla vaikuttaa siihen, miten kaupungin rahaa käytetään asuinalueiden kehittämiseen ja asukkaiden hyvinvoinnin vahvistamiseen.

Osallistuvaa budjetointia Kajaanissa pilotoivat Kajaanin kaupunki ja PORE Porukalla parempaan -ESR-hanke. Osbu-pilotti kohdistetaan vuosina 2021–2022 hankkeen toiminta-alueelle Lohtajan, Ketun ja Huuhkajanvaaran kaupunginosiin. Tavoitteena on kehittää osallistuvan budjetoinnin toimintamalli, joka voidaan laajentaa muihin kaupunginosiin ja ottaa käyttöön osaksi kaupungin vuosittaista toimintaa.

Hyvän mielen glögit -tapahtuma Huuhkajanvaarassa

K-Market Reissumiehen pihalla järjestetään tiistaina 30.11. klo 15–17 Hyvän mielen glögit -tapahtuma. PORE-hanke ja Lohtaja-Huuhkajanvaara-Kettu -asukasyhdistys ovat paikalla kertomassa alueen toiminnasta ja osallistuvasta budjetoinnista. Asukkaat ovat lämpimästi tervetulleita nauttimaan glögiä ja piparia, osallistumaan kilpailuun ja jakamaan ajatuksiaan alueen kehittämisestä.

Lisätietoja Osallistuva budjetointi Anne Miettinen, projektikoordinaattori PORE – Porukalla parempaan -hanke, p. 050 408 1103 anne.miettinen@diak.fi, Tuija Aarnio, hallintojohtaja Kajaanin kaupunki, p. 044 710 0216 tuija.aarnio@kajaani.fi ja PORE-hanke Sanna Heinonen, projektipäällikkö PORE – Porukalla parempaan -hanke, p. 040 626 4182 sanna.heinonen@kamk.fi