Hyppää sisältöön
Osallistuva budjetointi: 214 x kiitos!

Osallistuva budjetointi keräsi kajaanilaisilta yhteensä 214 ideaa lasten ja nuorten hyväksi!

Osallistuvan budjetoinnin ideoiden jättämisaika on päättynyt ja kajaanilaiset antoivat yhteensä huikeat 214 ideaa lasten ja nuorten hyväksi.

Ideointivaihe oli kaikille kajaanilaisille avoinna 9.-23.3.2023 välisen ajan ja ideoita pystyi jättämään Kajaanin kaupungin verkkosivujen sekä kirjastojen kautta.

Seuraavaksi Kajaanin kaupungin asiantuntijat käyvät ideat läpi kriteereiden perusteella. Kriteerit täyttäneet ideat etenevät yhteiskehittämistyöpajaan.

Ideoiden yhteiskehittäminen – tule mukaan työpajaan!

Kaikki ideointivaiheessa yhteystietonsa jättäneet kutsutaan yhteiskehittämistyöpajaan. Työpajaan saavat osallistua myös kaikki muut kaupunkilaiset. Työpajan tavoitteena on kehittää yhdessä asukkaiden ja kaupungin asiantuntijoiden kanssa osallistuvan budjetoinnin ideoita eteenpäin.

Yhteiskehittämisen työpaja järjestetään ke 19.4.2023 klo 17–19 kaupungintalolla (Pohjolankatu 13), valtuustosalissa. Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan työpajaan osoitteessa www.kajaani.fi/osbu

Mitä tarkoittaa osallistuva budjetointi?

Kajaanin kaupunki käyttää 50 000 euroa kuntalaisten ideoiden toteuttamiseen osallistuvan budjetoinnin kautta vuonna 2023. Ideoiden tulee liittyä vuoden 2023 teemaan, joka tänä vuonna on lapset ja nuoret.

Osallistuvassa budjetoinnissa (osbu) kaupungin asukkaat ideoivat, suunnittelevat ja äänestämällä päättävät, miten kaupungin rahaa käytetään asukkaiden hyvinvoinnin ja alueen elinvoiman parantamiseen.

Lisätietoja

Harri Smedberg
projektikoordinaattori, PORE-hanke
p. 040 709 2940
harri.smedberg@kajaani.fi