Hyppää sisältöön
Hiihtolatu ja luminen metsä

Liikuntapaikkojen hiihtolomatarjonta

Hiihtolomaksi on tilattu aurinkoista keliä ja Kajaanin liikuntapaikat ja -palvelut palvelevat lomalaisia monipuolisesti aamusta iltaan. Nappaa vinkit talteen ja nauti lomasta!

Ladut ja ulkokentät

Sprinttiä vai pitkää matkaa, pertsaa vai vapaata? Oli tyylisi mikä tahansa, hiihtolatuja löytyy joka lähtöön. Latuja huolletaan urakalla, ja ajantasaiset latutiedot voit tarkistaa Fluent-latukartasta.

Jäälatujen ajamisen kannalta olosuhteet ovat ikävä kyllä edelleen hankalat.

Ulkokenttiä huolletaan säiden mukaisesti. Lämmennyt keli on kuitenkin sulattanut kenttiä jo puhki, joten ulkojäiltä voi joutua siirtymään sisätiloihin. Onneksi jäähalliin on saatu lomalaisten riemuksi ylimääräisiä yleisöluisteluvuoroja!

Jäähallit

Harjoitusjäähallissa on hiihtolomalla ylimääräisiä yleisövuoroja.

Ylimääräiset yleisövuorot ma 8.3.–pe 12.3. seuraavasti:
klo 10:00–12:00 mailaton
klo 12:15–15:30 mailallinen

Yleisövuoroille voi osallistua kausikortilla tai kertamaksulla (á 3,40 €), jonka voi maksaa MobilePay-palvelussa.

Vimpelinvaaran laskettelukeskus

Vimpelinvaaran laskettelukeskus palvelee viikolla 10 joka päivä klo 12:00–18:00. Lue lisää Vimpelin laskettelukeskuksesta.

Vimpelinvaaralla järjestetään hiihtolomalla 5 päivän laskettelukoulu lapsille. Laskettelukoulu järjestetään ma 8.3.–pe 12.3. klo 13:00–14:30 ja koulun hinta on 55 € / osallistuja. Hinta ei sisällä välineitä. Laskettelukoulun ohjaajina toimivat kaupungin liikunnanohjaajat, joilla on koulutus alppihiihdon ohjaamiseen.

Laskettelukouluun voi ilmoittautua täältä.

Ruuhijärvi

Ruuhijärvi tarjoaa erinomaiset olosuhteet pilkkimiseen ja ulkoiluun vain 14 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Alueelta löytyy kota, laavu sekä nuotiopaikkoja. Muistathan huolehtia kalastusluvat kuntoon ennen pilkkimistä ja ole varovainen jäällä liikkuessasi.

Hiihtolomalle Ruuhijärvelle on saatu myös perinteisen latu-ura järveä ympäri. Latu kehittää jo ennestään monipuolista palvelutarjontaa. Hiihtolomalla latua kunnostetaan tehostetusti, myöhemmästä kunnostuksesta tiedotetaan erikseen myöhemmin.

Talvipyöräily- ja retkeilyreitit

Vimpelin talvipyöräilyreittiä on kovan kysynnän vuoksi kunnostettu ahkerasti ja kunnostusta jatketaan edelleen säiden mukaisesti. TalviMTB-reitti on lisätty myös Fluent-palveluun, josta voit tarkistaa kunnossapitotilanteen.

Ilman pyörääkin pääsee retkeilemään ympäri Kajaania. Miltäpä kuulostaa talvinen retki Pirunvaaralle tai Erkin polokua pitkin? Osuisiko matkan varrelle laavu tai levähdyspaikka? Pakkaa kaakaot termariin ja kurkkaa reittiohjeet.

Vesiliikuntakeskus Kaukavesi

Kaukavesi on avoinna normaalisti koko hiihtoloman ajan. Huomioithan, että tiistaina 9.3. klo 8:00–20:00 ja keskiviikkona klo 6:00–07:45 50 metrin radat ovat avoinna, eli hyppytornit ovat suljettuna.

Kaukavedessä järjestetään hiihtolomalla lasten uimakouluja. Muutamassa ryhmässä on vielä tilaa. Lue lisää uimakouluista ja ilmoittaudu.

Hiihtoloman jälkeisten uintikerhojen ilmoittautuminen on myös alkanut. Uintikerhot järjestetään tiistai-iltaisin 16.3.–27.4. Lue lisää uintikerhoista ja ilmoittaudu.

Kajaanihalli

Kajaanihalli avoinna hiihtolomalla normaalisti.

Kajaanihalli tarjoaa monipuoliset puitteet kaikenlaiseen liikkumiseen. Voit pallotella sählyä, lentopalloa, koripalloa, temppuilla telinevoimistelutilassa, heitellä frisbeetä, juosta aitoja tai käydä perinteisellä punttiksella. Tarjolla on myös uutuuslaji pickleball.

Hiihtoloman kunniaksi pääset ma 8.3. – ke 10.3. pelailemaan ja liikkumaan omalle kenttälohkollesi pelkän sisäänpääsyn hinnalla. Katso  vapaat ajat Timmi-ajanvarausjärjestelmästä (vapaat ajat näkyvät vaalealla pohjalla).

 

Miten sinä liikut hiihtolomalla? Jaa lomahetkesi meille hashtagilla #liikukajaanissa Instagramissa tai Facebookissa!

 

Liikuntapalvelut toivottaa kaikille lomalaisille aurinkoista ja reipasta hiihtolomaa!

Lisätietoja