Hyppää sisältöön
Kajaanin kaupungin henkilöstöä Kajaaninjoen varrella, takana rauniolinna.

Kajaanin kaupungin uuden henkilöstöohjelman ytimessä on myönteinen henkilöstökokemus

Kajaanin kaupungin uusi henkilöstöohjelma hyväksyttiin kaupunginhallituksen kokouksessa maaliskuun alussa. Kaupungin henkilöstöohjelma uudistettiin kaupunginstrategian pohjalta, ja siinä asetetut tavoitteet, toimenpiteet ja mittarit ohjaavat kaupungin henkilöstöjohtamista kaikilla organisaation tasoilla.

Uuden henkilöstöohjelman keskeinen teema on myönteinen henkilöstökokemus. Koko organisaatiolla on vastuu turvallisen ja hyvinvoivan työyhteisön rakentamisessa, ja henkilöstöohjelman toteuttaminen on jokapäiväistä työntekoa ja yhteistoimintaa.

Tavoitteena on olla Suomen paras työpaikka

Kajaanin kaupungin henkilöstöohjelmassa korostetaan työntekijöiden hyvinvointia, osaamista ja toimintakykyä. Tämä mahdollistaa asiakaslähtöisen ja laadukkaan palvelun kuntalaisille. Hyvinvointia ja toimintakykyä parannetaan panostamalla työkykyjohtamiseen ja positiivisen organisaation rakentamiseen yhdessä.

Korona-aikaan aloitettu hybridimallinen työskentely osittain etänä ja osittain toimipisteellä mahdollistetaan tarjoamalla siihen soveltuvat työvälineet ja ohjelmat. Kajaanin kaupunki on paras paikka tehdä joustavasti monipaikkaista työtä.

”On tärkeää viestiä omalle henkilöstölle ja ulospäin, että kaupungilla on mitatusti tyytyväiset työntekijät ja vahva yrityskulttuuri. Korkea työtyytyväisyys ja siitä viestiminen ovat suuria kilpailutekijöitä nykyisten sitouttamisessa ja uusien työntekijöiden rekrytoinnissa”, sanoo Jyrki Komulainen, kaupungin henkilöstöjohtaja.

Työnantajamielikuvan rakentamisella vaikutetaan tulevaisuuden osaajien löytämiseen

Työnantajamielikuvan rakentaminen pohjautuu myönteisen henkilöstökokemuksen kehittämiseen, ja asioista viestimiseen hyödyntäen myös Kajaani 26/7-aikavyöhyke -konseptia. Kajaanin houkuttelevuus asuinpaikkana on tärkeä päätöksiin vaikuttava tekijä Kajaaniin töihin tuleville ja opiskelijoille.

”Meillä panostetaan myönteiseen henkilöstökokemukseen ja toivomme, että pian Kajaanin kaupungilla olisi lähes 2000 suosittelijaa. Tulevaisuuden työmarkkinoilla pärjäävät ne, jotka panostavat myönteisen henkilöstökokemuksen rakentamiseen yhdessä”, Komulainen jatkaa.

Kajaanin kaupungin henkilöstöohjelma löytyy osoitteesta www.kajaani.fi/strategia

Kajaanin kaupungin henkilöstöohjelma 2023-2026 (PDF)

Lisätiedot