Hyppää sisältöön
cof

Erityisuimarannekkeen myöntämisperusteet uudistuvat 1.1.2024 alkaen

Vesiliikuntakeskus Kaukaveden erityisuimarannekkeen myöntämisperusteet ovat olleet voimassa vuodesta 2013 lähtien, kun Kaukavesi aukesi. Ympäristötekninen lautakunta päätti toukokuussa kokouksessaan, että myöntämisperusteita aletaan uudistamaan. Uudistamisessa myöntämisperusteiden kriteereinä käytettiin liikkumisen myönteisiä hyötyjä henkilön toimintakykyyn sekä ennaltaehkäiseviä toimia, joilla saataisiin vähennettyä hyvinvointialan tarvetta sekä yksilön omaehtoisen liikunnan lisäämistä heillä, jotka tarvitsevat sitä.

Myöntämisperusteisiin uusina tulivat ICD10-koodeilla aivoverenkiertohäiriö sairaudet, luukato (osteoporoosi), lisäyksiä keuhkosairauksiin ja alaraajojen valtimosairaus (ateroskleroosi). Lisäksi erityisuimarannekkeen voi saada myös EU-vammaiskortilla, työikäiset sopimusomaishoitajat, kuntoutukseen kirurgisesta tuki- ja liikuntaelinleikkauksesta sekä fysioterapeutin, lääkärin tai terveydenhoitajan suosituksella kuntoutumiseen ja liikunnan lisäämiseen (esim. nivelrikko, ylipaino). Kuntoutumisen suosituksesta tulee selkeästi lukea fysioterapeutin, lääkärin tai terveydenhoitajan suosituksessa.

Erityisuimarannekkeen on voinut ostaa vuoden ajaksi, mutta uudistuksen myötä rannekkeen voi saada myös kuuden kuukauden ajaksi.

Erityisuimarannekkeen myöntämisperusteet