Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Ajankohtaista tällä viikolla ympäristöteknisellä toimialalla

Katuvalot sammuvat kesäksi

Kajaanin kaupungin katuvalot sammutetaan aikavälillä 7.6. – 30.7.2021. Valot eivät syty maanantaina 7.6.2021 illalla ja valot syttyvät seuraavan kerran perjantaina 30.7.2021 illalla hämäräkytkimen ohjaamana.

Muutoksia kesän aukioloajoissa

Rakennusvalvonta ja ympäristönsuojelu sekä tontti ja paikkatietopalveluiden asiakaspalvelut on suljettu kesällä kaksi viikkoa, ajalla 5.7.-18.7.2021. Asiakkaiden käytössä on 24/7 sähköinen asiointipalvelu sekä linkki verkkosivuilta löytyviin työtilauslomakkeisiin

Vireille tulleet tuulivoimapuiston osayleiskaavat

Katajamäen tuulivoimapuisto

Katajamäen Tuulivoima Oy suunnittelee noin 50 tuulivoimalayksikön tuulivoimapuiston rakentamista Katajamäen hankealueelle Kajaanin kaupunkiin. Hankevastaava ja tuulivoimayhtiön omistaja on Fortum Oyj. Suunnittelualue (noin 8 630 ha) sijaitsee Kajaanin kaupungin lounaisosassa, Oulujärven eteläpuolella.  Kaava-alue rajautuu etelässä Sonkajärven kunnan rajaan, idässä Iisalmentiehen (vt 5),

Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 9.6. klo 17-20. Tilaisuudessa esitellään hanketta klo 17.00 ja klo 18.30. Infotilaisuuden paikka ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla nähtävillä olevan materiaalin yhteydessä viikkoa ennen tilaisuutta.

Kivikankaan tuulivoimapuisto

ABO Wind Oy suunnittelee yhteistyössä Metsähallituksen kanssa enintään 68 tuulivoimalasta koostuvan tuulivoimapuiston rakentamista Kajaanin eteläosiin sijoittuvalle alueelle. Kaava-alueen pinta-ala on noin 100 km2. Osayleiskaava laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain 77 a §:n mukaisena kaavana siten, että rakennusluvat voidaan myöntää suoraan osayleiskaavan perusteella.

Avoin yleisötilaisuus järjestetään sähköisesti 14.6.2021 klo 17:30. Lisätietoa hankkeen YVA-menettelystä ja yleisötilaisuudesta on saatavilla ympäristöhallinnon verkkosivuilta (YVA-hankkeet).

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on esillä 26.5.2021 alkaen kaupungintalon Kajaani Infon aulassa (Pohjolankatu 13), pääkirjaston lukusalissa (Seminaarinkatu 15), Otanmäen kirjastossa (Uunimiehentie 6) sekä kaupungin verkkosivuilla.