Hyppää sisältöön

Turvaposti

Suojatun sähköpostin lähettäminen Kajaanin kaupungille turvapostin kautta

Turvapostin kautta voit lähettää Kajaanin kaupungille tarkoitettuja luottamuksellisia/salassa pidettäviä sähköposteja ja liitetiedostoja tietoturvallisesti.

Lähettääksesi sähköpostia ja liitteitä turvapostin kautta, sinun tulee ensin rekisteröityä palveluun. Rekisteröityminen tehdään sähköpostiosoitteella.
Kaupungin vastausviestit tulevat rekisteröitymisvaiheessa ilmoitettuun sähköpostiin tarvittaessa suojatun yhteyden kautta. Turvapostia vastaanottavat sähköpostiosoitteet löytyvät tältä sivulta.

Ohjeet turvapostin lähettämiseen

  1. Rekisteröidy turvapostipalveluun osoitteeseen https://turvaposti.kajaani.fi/
  2. Kirjoita lähettäjäkenttään sähköpostiosoitteesi sekä kirjoita tunniste kohtaan yläpuolella oleva tunnistetieto ja klikkaa ”Jatka” -painiketta.
  3. Seuraavalla sivulla klikkaa alhaalta löytyvää ”Rekisteröidy” -painiketta.
  4. Saat ilmoituksen sähköpostiisi onnistuneesta rekisteröitymisestä. Klikkaa sähköpostiviestin lopussa olevaa “https:// “-alkuista linkkiä päästäksesi kirjoittamaan viestiä.
  5. Huom! Linkki on laitekohtainen, kerran avattua linkkiä ei voi avata enää toisella laitteella. Jos esimerkiksi haluat lähettää viestin tietokoneella, älä avaa linkkiä mobiilissa.
  6. Kirjoita viestikenttään haluamasi viesti.
  7. Lisää tarvittaessa täyttämäsi lomake tai ottamasi valokuva viestin liitteeksi kohdasta ”Liitetiedostot”. Valitse haluamasi tiedosto ja klikkaa ”Liitä” -painiketta. Lopuksi klikkaa ”Lähetä” -painiketta. Kun viesti on lähetetty, sen voi tallentaa omalle laitteelle tai tulostaa.
  8. Klikkaa lopuksi ”Lopeta” -painiketta, jonka jälkeen saat vahvistusikkunan Istunnon sulkeutumisesta. Huomioi varsinkin julkisella laitteella tehtynä selaimen välimuistin tyhjennys tietoturvan parantamiseksi!

Viestisi voidaan tarvittaessa tallentaa Kajaanin kaupungin asianhallintajärjestelmään.

Turvapostia vastaanottavat sähköpostiosoitteet

Kajaanin kaupungin kirjaamo

Kirjaamo toimii kaupungin virallisena asiointiosoitteena, johon voit lähettää Kajaanin kaupungille osoitettuja asiakirjoja.

Varhaiskasvatus

Voit lähettää varhaiskasvatukseen liittyviä asiakirjoja.

Kajaanin nuorisopalvelut, starttipaja

Kajaanin lukio

Voit lähettää muun muassa henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja ja opiskelijarekisteriotteita.

Työllisyys- ja kansainvälisyyspalvelut

Voit lähettää työllisyys- ja kansainvälisyyspalveluihin liittyviä asiakirjoja (myös kuntakokeiluun liittyvät asiakirjat). Viestien lähettäminen edellyttää vahvan tunnistautumisen.

Kajaanin Vesi

Yhteystiedot