Hyppää sisältöön

Tanssin lukuvuosiopas

 • Syyslukukausi:

  Opetus alkaa 15.8. ja päättyy joulunäytösviikolla 9.12. (paitsi nuorisobaletti 12.12. ja aikuisbaletti 15.12.)

  Joulunäytös to 8.12. klo 18.30

  Koululaisnäytös pe 9.12. klo 10.00 (EK- ja nykytanssiryhmät)

  Kevätlukukausi:

  Opetus alkaa 9.1. ja päättyy 12.5. (paitsi nuorisobaletti 15.5. ja aikuisbaletti 25.5.)

  Kevätnäytös ke 3.5. klo 18.30

  Koululaisnäytös to 4.5. klo 10.00 (EK- ja nykytanssiryhmät)

  Esiintyvillä ryhmillä ei ole näytösviikoilla normaaleja tanssitunteja.

  Lomat lukuvuoden aikana:

  Syysloma 17.-21.10.2022 (viikko 42)

  Vapaapäivä 5.12.2022

  Itsenäisyyspäivä 6.12.2022

  Joululoma 19.12.2022 – 5.1.2023

  Loppiainen 6.1.2023

  Talviloma 6. – 10.3.2023 (viikko 10)

  Pääsiäinen 7. – 10.4.2023

  Vappu 1.5.2023

  Helatorstai 18.5.2023

 • Kainuun musiikkiopiston Leihu-sali

  Koskikatu 2, 87200 Kajaani

  Kajaanihallin musiikkiliikuntatila

  Ratakatu 2, 87100 Kajaani

 • Uuden tanssioppilaan ilmoittautuminen Kainuun musiikkiopiston Ballet Kaukametsään tapahtuu osoitteessa kainuu.eepos.fi. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

 • Uusilla oppilailla on mahdollisuus kokeilla tanssiharrastusta kaksi peräkkäistä opetuskertaa. Jos oppilas näiden kokeilukertojen jälkeen ei halua jatkaa tanssia, tulee siitä ilmoittaa välittömästi musiikkiopiston toimistoon musiikkiopisto@kajaani.fi tai puh. 044 710 0934 (klo 12-15). Tällöin oppilaan ei tarvitse maksaa luku­kausimaksua ja oppilaspaikka peruuntuu. Nämä kokeilukerrat eivät koske jatkavia oppilaita!

  Mikäli oppilas ei osallistu kevätlukukauden tunneille, asiasta tulee ilmoittaa 9.12.2022 mennessä musiikkiopiston toimistoon. Mikäli ilmoitusta ei ole tehty, peritään oppilaalta/huoltajalta koko kevään oppilasmaksu käyttämättömästä oppilaspaikasta, vaikka oppilas ei osallistuisikaan kevätlukukauden tunneille.

 • Lukukausimaksuhinnasto löytyy täältä.

  Pyydettyjä henkilötietoja käsitellään luottamuksellisesti ja ainoastaan laskutuksessa. Kaikki luottamukselliset tiedot hävitetään heti, kun oppilas lopettaa opintonsa. Kesken lukukauden lopettaneiden oppilaiden oppilasmaksuja ei palauteta.

  Perhealennus (30 €) annetaan samassa taloudessa asuvalle perheenjäsenelle, joka on myös oppilaana Kainuun musiikkiopistossa. Oppilas voi saada alennuksen mistä tahansa oppiaineesta vain yhden kerran. Ensimmäinen maksaa täyden lukukausimaksun ja toiset saavat alennuksen. Huoltajan on itse ilmoitettava opiskelevat perheenjäsenet ilmoittautumisen yhteydessä, jotta voimme ottaa alennuksen huomioon. Emme huomioi jälkikäteen tehtyjä ilmoituksia maksuissa. Alennus ei koske kuoroja eikä orkesteritoimintaa.

 • Sairaudesta johtuvat poissaolot voidaan hyvittää niin, että oppilas osallistuu saman lukukauden aikana muille oman tasonsa tai helpomman tason tunneille. Matkoista tai omavalintaisista syistä johtuvia poissaoloja ei hyvitetä rahassa. Huoltajaan otetaan yhteyttä, mikäli oppilaalle kertyy kaksi selvittämätöntä poissaoloa peräkkäin.

  Opettajan sairastuessa tanssitunneille pyritään hankkimaan sijainen. Jos sijaista ei ole saatavilla ja tanssitunteja peruuntuu opettajasta johtuvista syistä, on oppilaalla kaksi omavastuukertaa lukukaudessa. Tämä tarkoittaa sitä, että vasta kolmas (ja sitä seuraavat) oppitunnin peruuntuminen korvataan anomuksesta lukukauden päättyessä. Anomuksen voi tehdä sähköpostitse musiikkiopiston toimistoon. Hyvitys huomioidaan ensisijaisesti seuraavassa laskussa.

  Ilmoitukset tuntien peruuntumisesta lähetetään tekstiviestillä joko oppilaan omaan tai huoltajan matkapuhelimeen. Huolehtikaa, että Eepoksessa on ajan tasalla oleva puhelinnumero.

 • Kaikki oppilaat kuuluvat Kajaanin kaupungin vapaaehtoisen ryhmätapaturmavakuutuksen piiriin, jossa vakuutuskorvaukset henkilöä kohden ovat pienet. Tästä syystä oppilaiden kannattaa itse huolehtia vapaa-ajan tapaturmavakuutuksesta.

  Opettajat ovat vastuussa oppilaista vain tanssitunnin ajan. Pieniä lapsia ei saa jättää ilman huoltajan valvontaa pukuhuoneisiin tai käytäville. Kainuun musiikkiopisto ei vastaa toimitiloihin unohtuneista tai sieltä kadonneista tavaroista. Löytötavaroita voi tiedustella opettajalta tai vahtimestarilta.

 • Baletti: Pehmeät balettitossut sekä vesipullo. Ensimmäisellä tanssitunnilla rento vaatetus, opettaja antaa tarkemmat ohjeet tanssiasusta.

  Nykytanssi: Tossut tai paljaat jalat sekä vesipullo. Rennot ja mukavat vaatteet.

  Tanssisalissa liikutaan vain sisäkäyttöön tarkoitetuilla tossuilla. Kaikilla tunneilla hiukset on sidottu kiinni. Purukumit, karkit ja korut jätetään pois tunneille tultaessa. Matkapuhelimet on suljettava tai laitettava äänettömälle tanssituntien ajaksi.

 • Kainuun musiikkiopistolla on oikeus tunti- ja opettajamuutoksiin.

  Noudatamme 1.8.2018 voimaan tullutta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelmaa.