Hyppää sisältöön
Rauten kaksi työntekijää katsovat suunnitelmia

Raute toimittaa teknologiaa ja palveluita asiakkailleen viilu-, vaneri- ja LVL-teollisuuteen ympäri maailman

Raute on vuonna 1908 perustettu kotimainen pörssiyritys, joka toimittaa teknologiaa ja palveluita asiakkailleen viilu-, vaneri- ja LVL-teollisuuteen ympäri maailman. Yrityksen päätoimipaikka on Lahden Nastolassa, minkä lisäksi tuotanto- ja toimipisteitä on monissa maanosissa Aasiasta Yhdysvaltoihin. Raute pystyy ainoana toimittajana maailmassa tarjoamaan asiakkailleen tehdaslaajuisen kokonaisratkaisun tuotantolinjoineen ja palveluineen viilun, vanerin ja LVL:n tuotantoon.

Analysaattoriyksikön suurin toimipiste on Kajaanissa

Rauten Analyzers-liiketoimintayksikkö toimittaa nimensä mukaisesti erilaisia analysaattoripohjaisia tuotteita optimoimaan asiakkaiden tuotantoa. Analysaattoriyksikön suurin toimipiste on Kajaanissa, mistä käsin kehitetään ja toimitetaan analysaattoreita erilaisiin asiakastarpeisiin maailmanlaajuisesti. Kajaanissa sijaitsee kaikki analysaattoriliiketoiminnan osa-alueet tuotehallinnan, tutkimuksen ja tuotekehityksen, myynnin ja suunnittelun kautta tuotantoon ja huoltopalveluihin. Erilaisia analysaattorituotteita on kymmeniä ja ne voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan: visuaaliset analysaattorit sekä kosteus- ja lujuusanalysaattorit. Analysaattoriliiketoiminnan muut toimipaikat sijaitsevat Oulussa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Vuonna 2022 Rauten Kajaanin yksikössä juhlittiin analysaattoreiden 30-vuotista taivalta. Vuosikymmenten aikana Kajaani on osoittautunut suotuisaksi kasvuympäristöksi, jossa Rauten nykyinen analysaattoriyksikkö on saanut kasvaa alun muutaman henkilön työllistävästä projektista aivan uudenlaisiin mittoihin. Ja yhä lisää kasvua on suunnitteilla myös analysaattoreiden osalta.

Paikallinen yhteistyö kasvun mahdollistajana

Paikalliset verkostot ja yhteistyö eri toimijoiden kanssa ovat olleet osana mahdollistamassa Kajaanin yksikön kasvua. Vuonna 2018 muutimme isompiin toimitiloihin Kajaanin Petäisenniskaan, mistä on hyvät liikenneyhteydet sekä monia yhteistyökumppaneita lähietäisyydellä. Raute Kajaani tarjoaa vuosittain harjoittelu- ja opinnäytetyömahdollisuuksia ja olemme näkyvillä paikallisissa oppilaitoksissa ja tapahtumissa. Opiskelijayhteistyö on toiminut onnistuneesti ja tarjonnut hyvän väylän aloittaa pidempiäkin työuria rautelaisina.

Kajaani on tarjonnut hyvät puitteet ja osaajia on löytynyt tarpeisiimme. Keskikokoisessa kaupungissa kaikki palvelut ja paikat ovat lähellä ja luonto alkaa melkein heti työpaikan nurkalta.

Esko Tolonen, Raute Kajaanin yksikönjohtaja
Raute
Rauten toimitilojen Drone-kuva
Rauten toimitilat sijaitsevat Kajaanin Petäisenniskassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä