Hyppää sisältöön
Ilmoisia ihmisiä hotellin vastaanotossa

Hotel Kajanus – sukupolvien klassikko jo vuodesta 1986

Hotel Kajanus on tuttu monelle, sekä se on pysynyt Kajaanin katukuvassa jo monia kymmeniä vuosia! Hotelli avattiin vuonna 1986 helmikuun tienoilla. Tällöin alkuperäinen nimi oli sama kuin nykyään, Hotel Kajanus.

Kajanus oli aikoinaan Pohjois-Suomen suurin hotelli! Isoja talvitapahtumia järjestettiin paljon 1980-1990-luvuilla; nähtiin esimerkiksi avantouintikisoja sekä eri firmojen liittokokouksia. Vuosina 1989-1990 tehtyjen laajennusten myötä hotellissa oli yli 200 huonetta, ja ravintolapaikkoja n. 500 hengelle.

Hotellin ollessa uusi, Kajaanissa oli vähän yöelämää, ja Kajanuksessa avattiinkin Kajaanin ensimmäinen yökerho, Night Kajanus. Jonot olivat todellakin pitkät, sillä tähän aikaan aamuyön tunneille saakka avoinna olevaa yökerhoa ei ollut lähimaillakaan; lähin nimittäin Oulussa. Monet muistavat hotellin kauniit portaat, jotka vievät alakertaan, jossa sijaitsi tähän aikaan Kajaanin yöelämän sydän!

Vuonna 1988 hotellin viereen rakennettiin Kaukametsä, jonka yhteyteen myöhemmin sijoitettiin myös musiikkiopisto. Kaukametsä on paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ja vetovoimainen kulttuuri-, koulutus- ja kongressikeskus, tämä siis tuo alueelle paljon ihmisiä eri puolelta maailmaa! Asiakkaiden arjen helpotukseksi Kaukametsään  rakennettiin suora tunneli hotellilta.

Kajanuksella ja kajaanilaisilla tapahtumilla on myös pitkään säilynyt side. Runoviikkoa on vietetty Kajaanissa jo vuodesta 1976. Tämä tapahtuma on tuonut monia kulttuurin ystäviä hotellille, niin vierailemaan, majoittumaan kuin viihtymään! Myös Kajaani Tanssii –festivaali on merkittävä tapahtuma niin Kajaanille, kuin hotellillekin.

Matkailu- ja ravintola-ala kukoistivat ennen 90-luvun lama-aikaa. Vuonna 1992 rakennuttajaperhe myi hotellin eteenpäin Arctia-ketjulle, joka pyöritti kokous- sekä matkailutoimintaa. Scandic-ketjun ostaessa Arctia-hotelliketjun 1997, toiminta siirtyi ruotsalaisbrändin alle. Tämän myötä markkinat laajenivat ja Scandicin konsepti tuli tutuksi monille!

Vuonna 2006 tehtiin remonttia huoneiden osalta, ja useita huoneita yhdistettiin käytännöllisiin perhehuoneisiin. Vuonna 2012 tehtiin lisää päivityksiä ja lisättiin perhehuoneita. Vuonna 2013 hotellin viereen rakennettiin vesiliikuntakeskus Kaukavesi, joka lisäsi alueen monipuolisuutta ja mahdollisti suoran kulkemisen aamutossuissa Vesiliikuntakeskukseen, kun sisäänkäynti lisättiin samaan hotellille kulkevaan tunneliin Kaukametsän kanssa!

Scandic Kajanus toimi Kajaanissa aina loppuvuoteen 2022 saakka, 25 vuoden ajan. Tämän jälkeen Peerâ Hotels & Cottages osti kokonaisuuden takaisin perustajaperheelle, Palokareille! Nykyisin Hotel Kajanuksessa voit aistiakin hieman alkuperäistä tunnelmaa, nimittäin alakerran monelle tutussa yökerhossa järjestetään edelleen monipuolisia tapahtumia. Myös Kajanuksen ravintolasta, Kitchen & Bar Kajanuksesta löytyy muutamia klassikkoannoksia. Hotel Kajanus pitää edelleen Kainuun suurimman hotellin titteliä 181 huoneella.

Yksi Peerâ’n tulevaisuuden missioista Kajaanissa on kasvattaa kansainvälisen matkailun osuutta, sillä kokemusta ja kumppaneita tästä segmentistä on jo Lapin kohteissa. Matkanjärjestäjävierailuja onkin järjestetty ahkeraan tahtiin ja Kajaanin mahdollisuuksien ilosanomaa levitetty monissa messutapahtumissa jo ensimmäisenä vuoden aikana.

 

 

Aihealueet