Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Webinaareja kansainvälisestä rekrytoinnista yrittäjille ja julkisille toimijoille

Kajaanin kaupunki yhdessä TILMA-hankkeen kanssa järjestää webinaareja kansainvälisestä rekrytoinnista ja sen eri ulottuvuuksista. Kansainväliset osaajat ovat iso osa Suomen työmarkkinoita ja rooli korostuu tulevaisuudessa. Onkin hyvä hypätä ajan hermolle myös Kainuussa.

Kansainvälinen rekrytointi on monimuotoinen prosessi, joka pitää sisällään jo Suomessa olevien vieraskielisten työllistämisen eri käytännöt. Vieraskieliset työntekijät ovat samalla myös uusia kainuulaisia asukkaita, joten on tärkeää kohdata heidät myös osana yhteisöä.

Webinaareissa jaetaan tärkeää ja ajankohtaista informaatiota kansainvälisen rekrytoinnin prosesseista ja käytännöistä. Ei siis tarvitse olla kansainvälisyyden tai rekrytoinnin asiantuntija. Webinaareissa asiantuntijat kertovat, mitä prosessi eri vaiheineen sisältää ja mitä tulee ottaa huomioon.

Webinaareissa käsitellään myös, mitä tarvitaan jo Suomessa olevien vieraskielisten työllistämiseen sekä miten rekrytoida ulkomailta. Mikäli kansainvälinen rekrytointi on käynyt mielessä, niin webinaarit tarjoavat hyvän mahdollisuuden saada tietoa aiheesta.

Ensimmäinen webinaari sai positiivisen vastaanoton

Ensimmäisessä webinaarissa käsiteltiin jo Suomessa olevien vieraskielisten työllistämistä ja tukipalveluita työnantajille. Webinaariin osallistui yli 40 henkilöä ja webinaari sai heiltä hyvän ja positiivisen vastaanoton. Kiinnostusta kansainväliseen rekrytointiin on olemassa Kainuun alueella.

Ensimmäisen webinaarin kävijäkokemus oli ”Paljon tietoa ja positiivinen lähestymistapa aiheeseen.”

Mikäli ensimmäinen webinaari meni ohi, linkin tallenteeseen saa TILMA-hankkeelta tai Kajaanin kaupungin kansainvälisistä palveluista (yhteystiedot löytyvät tekstin lopusta).

Webinaarit jatkuvat 10.5.2023

Webinaarit jatkuvat 10.5.2023 aiheella ”Monikulttuurinen työyhteisö”. Webinaarissa käsitellään, mitä tapahtuu kun kansainvälinen rekrytointi on onnistunut ja työyhteisöstä tulee monikulttuurinen. Ensimmäiseen webinaariin osallistuneet saavat linkin automaattisesti. Muut saavat linkin ottamalla yhteyttä TILMA-hankkeeseen tai Kajaanin kaupungin kansainvälisen rekrytoinnin palveluihin.

Kolmas webinaari on syksyllä

Kolmas webinaari järjestetään syksyllä, jolloin käsittelyssä on kuinka hankkia kansainvälistä osaamista ulkomailta. Tarkemmat tiedot syksyn webinaarista tulevat lähempänä syksyä. Webinaareista tiedotetaan myös hyvissä ajoin sosiaalisessa mediassa.

Webinaareja voidaan osallistujien ideoiden ja ajatusten perusteella jatkaa, ja pureutua kansainvälistä rekrytointia koskeviin polttaviin kysymyksiin. Jos kansainvälisestä rekrytoinnista nousee ideoita ja ajatuksia, ne voi matalalla kynnyksellä jakaa myös meille.

Kajaanin kaupungin kansainvälisen rekrytoinnin palvelut ja TILMA-hanke tarjoavat tietoa vieraskielisten työllistymiseen liittyvissä asioissa myös räätälöidysti. Palvelu on työnantajille ja julkisille toimijoille maksuton. Mikään kysymys ei ole liian pieni kysymys vaan asiantuntijoihimme voi ottaa yhteyttä hyvin matalalla kynnyksellä.

Lisätietoja

Marjo Karttunen
Kansainvälisen rekrytoinnin päällikkö
Kajaanin kaupunki
p. 044 7101 442 | marjo.karttunen@kajaani.fi

Natalia Alava
Hankepäällikkö
TILMA-hanke, Kajaanin ammattikorkeakoulu
p. 040 4804 775 | natalia.alava@kamk.fi

Linkki Kajaanin kaupungin maahanmuuttajapalvelut sivustolle