Hyppää sisältöön
Vuorikatu 2 laajennusosa

Vuorikatu 2 laajennusosa on Vuoden 2021 Puupalkinto ehdokkaana

Kajaanin lukion ja Kainuun ammattiopiston Vuorikatu 2 laajennusosa (Vuorikadun kampus) on yksi Vuoden 2021 Puupalkinto -ehdokkaista.

Kajaanin lukion tiloihin yhdistettiin ammattioppilaitoksen opetustoimintaa, ja tilamuutosten myötä tarvittiin uudet henkilöstön työ- ja taukotilat. Laajennus suunniteltiin puretun siiven tilalle Vuorikadun varteen.

Tilat on toiminnallisesti jaettu opiskelijapalveluihin, työtiloihin ja taukotiloihin, mikä määritti tilojen sijainnin niiden käytön ja julkisuusasteen perusteella. Kaksikerroksinen ratkaisu mahdollisti paitsi sisäpihan täydentämisen myös ylemmässä kerroksessa säilytettävän luokkatilan ja porrashuoneen järkevän uudiskäytön sekä rakennettavien uusien tilojen luontevan jakamisen.

Rakennus on kokonaan CLT-runkoinen. Vahva materiaalintuntu luo rakennukselle luonnetta. Uusiutuvan ja läheltä kaadetun hiilivaraston ohella massiivirungon hyvänä puolena ovat rakennusfysikaaliset ja arkkitehtoniset ominaisuudet, minkä ansiosta rakennuksen elinkaari on todennäköisesti pitkä.

Tietoinen ratkaisu on myös maltillinen rakentamisen määrä. Rakennuksen kokonaisala ja tilavuus pienenivät merkittävästi puretun siiven korvaamisen jälkeen, ja korjaamisen ansiosta koko rakennuksen käyttö tehostui. Rakennus rakennettiin kokonaan sääsuojassa ja rakennusaikana tarvikkeiden varastointiin kiinnitettiin erityistä huomiota, jotta esivalmistetut sisäpinnat pysyvät mahdollisimman virheettöminä.

Julkisivu on yhdistelmä luonnonväriin anodisoitua alumiinia ja hiljalleen harmaantuvaa palosuojattua siperianlehtikuusta. Lopputuloksessa vaikutelma muuttuu katselusuunnasta riippuen.

Sisällä arkkitehtuuri nojaa paljolti puun materiaalintuntuun ja luonnonvalon hyödyntämiseen. Puupinnat on jätetty esille luonteenomaisina vaihtelevina pintoina. Vahattu puu tasaa sisäilman kosteutta ja luo ihmisille miellyttävät olosuhteet yhdessä luonnonvalon kanssa.

Lähde: Puuinfo.fi

Rakennukseen haluttiin mahdollisimman paljon puupintaa näkyville, missä onnistuttiinkin hyvin, vaikka kyseessä oli P1-paloluokan rakennus. Myös toiminnallisesti tiloista saatiin hyvät, kun suunnittelussa olivat aktiivisesti mukana koulutusliikelaitoksen henkilöstö, taitavat suunnittelijat ja rakentajat kiittelee rakennuttajainsinööri Henri Summannen Kajaanin kaupungilta.

Äänestä Vuorikatu 2 laajennusosaa 31.10.2021 mennessä. Äänestys tapahtuu painamalla tykkäys -nappia kohteen sivulla.

Linkki Vuorikatu 2 laajennusosa kohteeseen, jossa voit äänestää.

Yleisöäänestyksen voittaja on eniten tykkäyksiä saanut kohde.

Linkki verkkosivustolle, jossa voit tutustu Puupalkinto 2021 yleisöäänestys ehdokkaisiin.

Lisätietoja rakennuttajapäällikkö Henri Summanen, p. 044 7100 496.