Hyppää sisältöön
Vieremän kunnanvaltuuston sekä Kajaanin kaupungin edustajia ryhmäkuvassa.

Vieremän kunnanvaltuusto Kajaanin kaupungin vieraana

Vieremän kunnanvaltuusto vieraili tänään 14.2. Kajaanissa kaupungin vieraana. Yhteisen lounaan jälkeen jatkettiin keskustelua yhteisistä asioista kaupungintalon valtuustosalissa, jonka jälkeen vieraat jatkoivat matkaa Sotkamoon ja Vuokatin matkailukeskukseen. Vierailua emännöi Kajaanin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eila Aavakare, ja vieraiden joukkoa johti Vieremän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Ruotsalainen.

Keskusteluissa olivat esillä muun muassa energia-asiat, kuten tuulivoima, aurinkovoima ja myös Vieremän kunnan mielenkiintoiset biokaasuhankkeet. Vieraita kiinnostivat Kainuun matkailun ajankohtaiset kehityskulut sekä Kajaanissa syksyllä alkavat varhaiskasvatuksen ja erityisopetuksen tutkintoon johtavat koulutukset.

Itäisen Suomen ohjelman piirissä esille noussut turvallisuuskeskittymän kehittäminen Kuopion ja Pohjois-Savon liiton johdolla, ja kuntien yhteistyö sen teemoissa, oli esillä yhteistyökeskusteluissa. Tapaamisen alkuun osallistui myös Kainuun maakuntajohtaja Riikka Pirkkalainen, joka omassa puheenvuorossaan hahmotteli Kainuun ja Ylä-Savon monia yhteistyömahdollisuuksia.

Kuva: Yhteiskuva Vieremän kunnanvaltuuston vierailulta. Vieremän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jari Ruotsalainen kuvassa kahdeksas oikealta.

Aihealueet