Hyppää sisältöön
Kajaanin Runoviikon Veikko Sinisalo -kilpailun finalistit

Veikko Sinisalo -kilpailun finaali: Juuso Timonen valittiin vuoden nuoreksi lausujaksi

Juuso Timonen (s. 1990) on helsinkiläinen Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen opiskelija, joka on näytellyt muun muassa televisiosarjassa Karppi.

– Voittava esitys tempaisi mukaansa ja puhutteli. Se otti kantaa asioihin, ja puhe tuli lihaksi. Voittaneessa esityksessä läsnäolon skaala oli poikkeuksellinen, tuomariston puheenjohtaja Miiko Toiviainen kertoo raadin perusteluista.

Finaalin tuomaristossa oli kolme jäsentä. Toiviaisen lisäksi Seela Sella ja Helka-Maria Kinnunen. Raadin mielestä kilpailussa oli tänä vuonna havaittavissa: ”uusia tulokulmia runoon. Kaikki esitykset loivat ja valloittivat oman näyttämönsä.”

Muut finalistit olivat Sami Harjula, Ines Kakkonen, Katriina Lilienkampf, Anssi Niemi ja Juho Uusitalo. Veikko Sinisalo -kilpailun finaali jäi viime vuonna järjestämättä ja se siirtyi tälle vuodelle pandemiatilanteen takia. Tästä syystä kilpailu järjestetään myös ensi vuonna, minkä jälkeen palataan normaaliin joka toinen vuosi rytmiin.

45. Kajaanin Runoviikko järjestettiin 7.–11. heinäkuuta. Lippuja oli myynnissä puolet kapasiteetista, mikä tarkoittaa, että käyntikerrat laskivat edellisiin vuosiin nähden jonkun verran. Toisaalta melkein kaikki tilaisuudet myytiin loppuun ja ulkoilmatapahtumat vetivät paljon yleisöä.

Linkki Kajaanin Runoviikon verkkosivustolle

Kuvassa: Veikko Sinisalo -kilpailun finalistit (kuva: Kajaanin Runoviikko/Jukka Laukkanen. Voittaja Juuso Timonen on takarivissä keskellä.