Hyppää sisältöön
Opettaja ja oppilas käyttävät yhdessä tietoteknisiä välineitä

Vanhempainilta kaksikielisestä opetuksesta eskareiden vanhemmille

Kajaanissa on tarjolla laajamittaista kaksikielistä perusopetusta, mikä tarkoittaa mahdollisuutta käydä koko peruskoulu kahdella kielellä.

Opetus järjestetään Seminaarin koululla (1–2 lk.) ja Keskuskoululla (3–6 lk.). Opetus alkaa jo ekaluokalla niin, että opetuskielenä on suomi ja englanti, kummallakin kielellä opetusta suurin piirtein saman verran.

Kaksikieliseen opetukseen ilmoittautuminen käynnistyy 1.12.2021. Ilmoittautumisesta tiedotetaan Wilman kautta. Ilmoittautuneille järjestetään kielivalmiusarviointi, jonka perusteella oppilaat hyväksytään kaksikieliseen opetukseen. Arviointi järjestetään tammikuussa, aikataulusta ilmoitetaan tarkemmin arviointiin ilmoittautuneille. Arvioinnissa on sekä kynätehtäviä että oppilaskohtainen haastattelu. Vielä ei tarvitse englantia osata, vaan arvioinnissa tarkastellaan yleisiä kielellisiä valmiuksia sekä oppilaan henkilökohtaista motivaatiota.

Kaksikielisen opetuksen opettajat järjestävät eskarioppilaiden vanhemmille ja huoltajille etäyhteydellä vanhempainillan to 25.11.2021, jossa on tarjolla lisää tietoa opetuksesta, siihen hakeutumisesta sekä toivotusta valmiudesta sitoutua opetukseen. Esittelyn jälkeen on varattu aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Eskareiden vanhemmat ovat saaneet kutsun Wilma-viestinä, mutta mikäli se ei ole tavoittanut, osallistumistiedot voi kysyä eskariopettajalta tai päiväkodin johtajalta.

Lisätiedot