Hyppää sisältöön
Sammonkaaren 1. vaiheen kerrostalo

Uutta puutalorakentamista Kajaanissa – Sammonkaaren ensimmäinen vaihe valmistuu ja asukkaat muuttavat 1.9.2022

Kajaanin keskustassa sijaitsevan Elinkaarikortteli Sammonkaaren rakennustyöt ovat edenneet ensimmäisen vaiheen valmistumiseen. Ensimmäisessä vaiheessa Sammonkaareen valmistuu Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin vuokra-asuntoja 56 kpl, parkkihalli sekä päivittäistavarakauppa. Rakennustyöt alkoivat entisen linja-autoaseman tontille syyskuussa 2021. Sammonkaaren ensimmäiset uudet asukkaat pääsevät muuttaman uusiin asuintoihin 1.9.2022. Kiinteistö Oy Kajaanin Pietari järjesti 18.8.2022 uusille asukkaille tiedotustilaisuuden.

Uuden kokoluokan puukerrostalokokonaisuus

Sammonkaari on Kainuun mittapuulla yksi merkittävimmästä puukerrostalokohteista, joita ei tässä laajuudessa ole aikaisemmin toteutettu. Puukerrostalokokonaisuuden rakentamisessa luotetaan paikalliseen osaamiseen sekä hyödynnetään paikallista puuta raaka-aineena. Asunnot rakennetaan kokonaisuudessa puurakenteisina tilaelementteinä. Kohde on kokonaisuudessaan esteetön.

Sammonkaaren toinen vaihe käsittää asunto-osakeyhtiö muodolla toteutettavan 43 huoneiston käsittävän kokonaisuuden. Toisen vaiheen asuntojen ennakkomarkkinointi on aloitettu. Sammonkaaren asuntojen myynnistä vastaavat rakennusliikkeet.

Rakennuttajana on toiminut työyhteenliittymä, jonka muodostivat rakennusliikkeet Sakela Rakennus Oy ja RPK Rakennus Kemppainen Oy.

Asunto Oy Sammonkaaren Pietari on Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarille tärkeä ja iso asuntoinvestointikohde. Kohde on toteutettu huolehtien energiatehokkuudesta ja hiilineutraalin rakentamisen vaatimukset huomioiden. Olemme iloisia, että voimme tarjota Kajaaniin muuttaville ja Kajaanissa asuville nykyaikaisia ja viihtyisiä kerrostaloasuntoja. Suunnittelussa on panostettu asuntojen tilankäytön tehokkuuteen ja hissitalona se täyttää myös esteettömyysvaatimukset. 1-rakennusvaiheen valmistuminen edistää myös koko korttelin rakentumista Kajaanin keskustassa”, toteaa Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin toimitusjohtaja Ismo Kukkonen.

Odotan innokkaana, millaiseen asuntoon pääsen ja miten hieno asunto on. Mukavaa kun pääsee muuttamaan aivan uuteen asuntoon ensimmäisenä asukkaana! Tämä on ensimmäinen oma asuntoni.” kertoo Sammonkaaren tuleva asukas.

Lisätietoja Ismo Kukkonen, toimitusjohtaja Kiinteistö Oy Kajaanin Pietari, p. 044 710 1170

__________
Sammonkaari on nykyaikainen ja monipuolinen puurakenteinen kerrostalo, joka edustaa puurakentamisen viimeisintä osaamista. Vuokra-asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita. Asunnoissa on panostettu valoisuuteen, tehokkaaseen tilankäyttöön ja ekologiseen ajatteluun. Se on paikka, missä voi suunnitella tulevaa, opiskella tai ihan vaan oleilla ja kotoilla. Ekologia, vastuullisuus ja modernit toiminnot ovat Sammonkaaren kulmakiviä. Kohde rakentuu osaksi Kajaanin keskustan elinvoimaisuutta ja yhteisöllisyyttä. Iäkkäille senioriasukkaille kohde tarjoa esteettömyyttä hissitalossa ja hyviä keskustan palveluja.

Linkki Sammonkaaren verkkosivustolle
Linkki Kiinteistö Oy Kajaanin Pietarin verkkosivustolle.

Sammonkaari 1. vaiheen infotilaisuus 18.8.2022
Kuvassa vasemmalta oikealle: Ismo Kukkonen, Kajaanin Pietarin toimitusjohtaja Lauri Kemppainen, Sakela Rakennus toimitusjohtaja, työyhteenliittymän toinen osapuoli Samuli Myllykoski, RPK Rakennus Kemppainen Oy toimitusjohtaja, työyhteenliittymän toinen osapuoli