Hyppää sisältöön

Uusia ominaisuuksia Kainet-kirjastojen Finna-verkkokirjastossa

Asiakkaat voivat 28.10.2020 alkaen muuttaa itse omia osoitetietojaan ja tapaa, jolla kirjasto lähettää muistutuksia ja noutoilmoituksia. Muutokset tehdään kirjautumalla verkkokirjastoon ja valitsemalla Omat tiedot. Muutetut tiedot päivittyvät suoraan kirjastojärjestelmään. Kirjasto ei saa osoitetietoja Väestörekisterikeskuksesta, vaan muuttuneet yhteystiedot on aina itse ilmoitettava kirjastolle.

Finna-verkkokirjastosta löytyy nyt myös toivottu Lainahistoria -ominaisuus. Lainahistorian tallentamisen saa otettua käyttöön Omat tiedot -valikosta Kirjaston ylläpitämät henkilötiedot -otsikon alta. Lainahistorian tallennus on oletuksena pois päältä. Lainahistoria alkaa kertyä, kun lainoja palautetaan. Lainahistorian tiedot näkyvät vain palveluun kirjautuneelle käyttäjälle.

Mikäli lainahistoria on ollut käytössä vanhassa verkkokirjastossa, palvelu toimii normaalisti Finna-verkkokirjastossa eikä sitä tarvitse ottaa erikseen käyttöön.

Vanha verkkokirjasto poistuu käytöstä

Vanha verkkokirjasto poistuu käytöstä 1.1.2021. Kirjasto suosittelee vanhassa verkkokirjastossa Oma hylly -toimintoa käyttäneitä asiakkaita siirtämään teokset Finna-verkkokirjaston Suosikit-listoille ennen vanhan verkkokirjaston sulkeutumista. Hyllyyn tallennetut kirjat eivät siirry automaattisesti Finna-verkkokirjastoon. Sulkemisen jälkeen vanhaan verkkokirjastoon tallennettuihin tietoihin ei pääse enää käsiksi. Ohjeet Suosikkilistojen tekoon löytyvät Finna-verkkokirjaston Ohjeet-osiosta.

Kirjaudu Finna-verkkokirjastoon

Aihealueet