Hyppää sisältöön

Uusi kimppakyytisovellus helpottamaan yhteiskyytien sopimista

Vuolijoen aluelautakunta on hankkinut lisenssin kimppakyytipalveluun, jossa kuka tahansa voi tarjota ja etsiä maksutta kimppakyytejä. Lisenssi mahdollistaa 4000 asukkaan kimppakyytiverkoston luomisen ja palvelu on käytössä koko Kajaanin alueella.

Kimppakyytisovelluksen avulla asukkaat voivat jakaa helposti keskenään automatkoja esimerkiksi töihin, ostoksille, harrastuksiin tai satunnaisiin palveluihin ja tapahtumiin. Sovelluksessa voi tarjota kyydin tai pyytää jakamaan kyydin, sopia vuorotellen ajamisesta sekä etsiä kyyti-ilmoituksia kohteen mukaan.

Palvelu vaatii kirjautumisen ja on turvallinen käyttää. Palvelussa kyytejä tarjotaan ei-ammattimaisesti ja kimppakyydin osapuolet sopivat mahdollisesta korvauksesta keskenään.

Jaetut automatkat säästävät ihmisten matkakustannuksia ja myös luontoa. Kimppakyydit vähentävät välittömästi henkilöautoliikennettä sekä autojen aiheuttamia päästöjä kestävää kehitystä ja ilmastoystävällistä elämäntapaa tukien.

Palvelussa on Kajaanin osalta kylien reittejä Vuolijoen-Otanmäen kylien alueella ja sieltä Kajaanin keskustaan ja takaisin sekä Paltaniemellä. Palveluun on merkitty myös lentokenttä ja rautatieasema sekä maaseutumatkailukohteiden ajoreittejä.

Kimppakyytipalvelu toimii puhelimen, tabletin tai tietokoneen selaimessa ilman erillisten sovellusten lataamista, ja sen käyttö on helppoa.

Ohjeet palvelun käyttöön:

  • Mene osoitteeseen www.kimppakyydit.com
  • Luo käyttäjätunnukset. Palvelu on heti käytettävissä.
  • Kirjaudu.
  • Määrittele oma näkyvyytesi kyydin tarjoajana tai pyytäjänä.
  • Tarjoa tai pyydä kyytiä.
  • Selaa kyyti-ilmoituksia kohteen mukaan.
  • Valitse kyyditys ja sovi tarkemmin kimppakyydistä.