Hyppää sisältöön
Kainuun musiikkiopisto
kuvateksti

Tule tutustumaan Kajaanin evakuointikeskukseen 7. syyskuuta

Torstaina 7.9.2023 klo 12-15 järjestetään Kainuun musiikkiopiston tiloissa (Koskikatu 2) kaikille avoin evakuointikeskuksen esittelytilaisuus.

Evakuointikeskukset on suunniteltu tarjoamaan alueen väestölle tilapäistä suojaa ja apua tarvittaessa, esimerkiksi laajamittaisissa tulipaloissa tai pitkittyneissä sähkön tai veden jakelun häiriöissä.

Tapahtumassa on mukana Kainuun hyvinvointialueen sosiaali- ja terveystoimen ja pelastuslaitoksen lisäksi Kajaanin kaupungin ja seurakunnan, poliisin ja rajavartiolaitoksen sekä Suomen Punaisen Ristin toimijoita.

Evakuointikeskuksen esittely liittyy samaan aikaan toteutettaviin Pohjois-Suomen Aluehallintoviraston johtamaan POHJOINEN23-valmiusharjoitukseen ja Maavoimien Vyötärö 23 -paikallispuolustusharjoitukseen, joissa eri viranomaiset harjoittelevat yhteistyössä häiriötilanteiden tai poikkeusolojen tehtävissään.

Tilaisuus on samalla myös toiminnallinen harjoitus ja siihen toivotaan osallistuvan kaiken ikäisiä kuntalaisia. Keskuksella on myös leikkipaikka lapsille sekä kahvitarjoilu.