Hyppää sisältöön
Kajaanin kaupungin kesätyöntekijät Aino ja Tiinu

Tervetuloa kesätöihin Kajaanin kaupungille – kesätyöntekijät ovat aloittaneet

Kajaanin kaupungille on palkattu kesätöihin tänä kesänä satakunta kesätyöntekijää. Kaupunki järjesti kesätyöntekijöilleen perehdytysinfon valtuustosalissa. Infoon osallistui noin 30 kesätyöntekijää. Tilaisuudessa kerrottiin muun muassa Kajaanin kaupungista työnantajana, palvelussuhdeasioista, työsopimuksesta, työajasta, verokortista, palkkauksesta, vuosilomista, työsuojelusta, työoloista, turvallisuudesta, työntekijän ja työnantajan velvollisuuksista. Kesätyöntekijöitä muistutettiin työntekijän omasta aktiivisuudesta ja, että kannattaa kysyä, jos pienikin asia askarruttaa.

Osa kesätyöntekijöistä on jo aloittanut työnsä, iso osa aloittaa 13.6.2022 ja osa aloittaa vasta heinäkuussa. Aino Sanders ja Tiinu Halonen ovat tämän kesän kaupungin kesätyöntekijöitä. Aino työskentelee kaupungintalolla Kajaani Infossa ja Tiinu nuorisopuolella Lehtikankaan monitoimitalolla 1-3-luokkalaisten päiväleirien ohjaajana. Molemmille pesti kaupungilla on ensimmäinen laatuaan.

Tulin töihin Kajaani Infoon kolmeksi kuukaudeksi. Työ on osa opintojani. Yksi tavoite on esimiestyöhön tutustuminen. Minut on otettu hyvin vastaan ja työkaverit ovat mukavaa ja rentoa porukkaa. Viikossa olen päässyt hyvin työhön käsiksi ja olen viihtynyt hyvin.

Aino Sanders

Olen liikunnanohjaaja opiskelija ja kesätyö tukee mainiosti opintojani. Positiivinen yllätys oli, että meitä ohjaajia on tarpeeksi monta. Työsuhteeseen liittyvät asiat kerrottiin selkeästi eli kaikki ne asiat kerrottiin, mitä työssäni tarvitsee tietää. Minut on perehdytetty hyvin tehtävään.

Tiinu Halonen

Kuvassa Aino Sanders ja Tiinu Halonen.
Kuvan on ottanut viestinnän ja markkinoinnin kesätyöntekijä Jonna Majewski.