Hyppää sisältöön
Waltti-kortti

Seutuliikenteen Waltti-matkakorttien myynti ja lataaminen päättyy

Sinisen seutuliikenteen Waltti-matkakortin myynti päättyy 9.5.2021. Samalla päättyy myös mahdollisuus ladata matkakortille tiettyjä lipputuotteita. Matkakortista luovutaan kokonaan 7.6.2021 alkaen, ja tilalle tulevat Matkahuollon lipputuotteet. Sen sijaan keltaisen kaupunkiliikenteen Waltti-matkakortin käyttö jatkuu kuten tähänkin asti.

10.5.2021 alkaen seutuliikenteen matkakortille ei voi enää ladata kausilippuja eikä Kela-lippuja. Matkakortti on viimeistä päivää käytössä 6.6.2021, ja matkakortilla olevia lipputuotteita voi käyttää ja arvoa ladata matkakortille tähän asti. Henkilökohtaiselle matkakortille ladattu arvo ja aloittamattomat kausiliput voidaan palauttaa rahana asiakkaalle Kajaani Infossa 31.8.2021 saakka. Kela-lippuja tai aloitettuja kausilippuja ei hyvitetä.  Hyvityksestä peritään käsittelymaksu 8,00 €.

7.6.2021 alkaen ELY-keskuksen hankkimassa liikenteessä pääsuunnilla Kuhmo-Sotkamo-Kajaani, Puolanka-Paltamo-Kajaani sekä Suomussalmi-Kajaani käytetään Matkahuollon lipputuotteita. Matkalippujen hinnat laskevat nykyiseen verrattuna. Kertalippujen alennusryhmiä lisätään, ja jatkossa alennus myönnetään myös opiskelijoille, eläkeläisille sekä varus- ja siviilipalvelushenkilöille. Nykyistä vastaavat kuukausi- ja Kela-liput säilyvät käytössä, mutta 44 matkan sarjalippu korvaa arvolipun. Uuden matkakortin sekä sille ladattavia lipputuotteita voi hankkia kesäkuun 2021 alusta lähtien Kajaanin Matkahuollosta sekä osittain myös Matkahuollon verkkokaupasta.

Kajaanin sisäisessä liikenteessä linjoilla 1–15 ja Pikku-Petessä Waltti-lipputuotteiden käyttö jatkuu entisellään. Matkahuollon lipputuotteita ei hyväksytä Kajaanin sisäisessä liikenteessä.

Linkki lisätietoihin Waltti-matkakorttien muutoksista

Lisätietoja Joukkoliikenneasiantuntija Johannes Miesmaa, p. 0295 038 265 Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.