Hyppää sisältöön
opas.waltti.fi palvelu bussit kartalla

Seuraa reaaliaikaisesti bussin saapumista pysäkille

Kajaanin joukkoliikenne on ottanut käyttöön reaaliaikaisen informaatiojärjestelmän, joka mahdollistaa bussien seuraamisen kartalla reaaliajassa.

Järjestelmällä parannetaan joukkoliikenteen käyttäjien aikataulutietoisuutta näyttämällä matkustajille tarkkaa tietoa bussin todellisesta saapumisajasta pysäkille. Uuden järjestelmän myötä sähköisen reittioppaan aikataulutiedot perustuvat bussin todelliseen sijaintiin ja asiakas saa reittioppaasta ajantasaista tietoa myös seuraavan bussin liikennöinnistä.

Palvelun käyttöönotto

Palvelu on 9.1.2023 alkaen käytössä osoitteessa opas.waltti.fi. Waltti Mobiili -sovelluksen reittioppaaseen palvelu on tulossa myöhemmin. Waltti Mobiili
-sovelluksesta voi aikataulujen ja reittioppaan lisäksi ostaa helposti myös matkaliput.

Uudistus vastaa käyttäjäpalautteisiin ja helpottaa aikataulusuunnittelua

Informaatiopalvelu tuottaa tärkeää tietoa joukkoliikenteen kehittämiseen erilaisen raporttien avulla. Järjestelmästä saatavaa dataa voidaan jatkossa hyödyntää joukkoliikenteen aikataulu- ja reittisuunnittelussa entistä tarkemmin.

Ennen reittioppaassa näytettävä aikatauluinformaatio perustui ennusteisiin eikä asiakas nähnyt bussin todellista saapumisaikaa pysäkille. Mikäli bussi oli etuajassa tai myöhässä asiakas ei saanut siitä tietoa. Uusi järjestelmä (opas.waltti.fi -reittiopas) parantaa matkustusmukavuutta ja vähentää koettua epävarmuutta bussiin saapumisajasta.

Kaupunki saa viikoittain palautteita matkustajilta bussin saapumis- ja lähtöaikoihin liittyen. Joukkoliikennesuunnittelija voi tarkistaa järjestelmästä myös bussin kulkuhistorian. Tämä helpottaa asiakaspalautteisiin vastaamista.

Taustaa

Joukkoliikenteen informaatiopalvelun käyttöönotto toteutetaan Kajaanin joukkoliikenteen reaaliaikainformaation hankinta ja käyttöönotto -hankkeen kautta.

Hanke on saanut valtion avustusta julkisen henkilöliikenteen palvelujen kehittämiseen 12 307,50 euroa Pohjois-Pohjanmaan ELY- keskukselta.

Lisätietoja joukkoliikenneinsinööri Tiina Rusanen tiina.rusanen@kajaani.fi p. 044 421 4028.

Linkki opas.waltti.fi palveluun