Hyppää sisältöön
Sairaalanmäen terveysmetsän makkaranpaistopaikka

Sairaalanrinteen terveysmetsä avattiin

Sairaalanrinteen terveysmetsän avajaisia vietettiin 26.10.2022. Sairaalanrinteen terveysmetsän esteetön reitti ja laavu ovat valmistuneet. Hankkeessa ovat mukana Kajaanin kaupunki, Kainuun sote Kajaanin ammattikorkeakoulu ja Luonnonvarakeskus. Sairaalarinteen terveysmetsä sijaitsee Kainuun keskussairaalan viereisessä metsässä. Sairaalan osoite on Sotkamontie 13.

Terveysmetsässä on 120 m pitkä puurakenteinen esteetön reitti käsijohteineen. Reitti vie esteettömälle laavulle, jossa on nuotiopaikka ja istuimia kolmessa eri korkeudessa. Nuotiopaikalla on polttopuita. Esteettömän reitin varrella on puurakenteinen levähdyspaikka, jossa on myös kolmen korkeuden istuimet sekä opaste aistiharjoitusten tekemiseen. Aluetta kiertää lisäksi noin 1 km pituinen kuntorata (talvella latu), jossa on jyrkkiä nousuja ja muita esteitä. Metsän keskellä menee polku. Kuntoreitti ja polku eivät ole esteettömiä.

Terveysmetsä on tarkoitettu kaikkien käyttöön. Terveysmetsä tukee lähellä asuvien ja työskentelevien ihmisten hyvinvointia. Erilaisista sairauksista toipujat ja kuntoutujat voivat hyödyntää terveysmetsää omatoimisesti tai sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten ohjaamina. Terveysmetsä sopii hyvin myös koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten opetuksen ympäristöiksi.

Reit­ti on to­teu­tet­tu Ka­jaa­nin kau­pun­gin, Kai­nuun so­ten ja Ter­veys­met­sä­mal­lit työ- ja toi­min­ta­ky­vyn edis­tä­mi­ses­sä –hank­keen yh­teis­työ­nä.

Linkki Terveysmetsän esittelyvideoon.

Linkki Terveysmetsän esittelyvideoon