Hyppää sisältöön
Routa Companyn henkilöstöä syksyllä 2020

Routa Companylle Tanssin mainetekopalkinto – lämpimät onnittelut

Routa Companyn omaehdotteisen työn malli on palkittu esittävien taiteiden Thalia Gaalassa Tanssin mainetekopalkinnolla.

Syksyllä 2020 Routa Company aloitti taiteellisen johtajan Jouni Järvenpään johdolla kokeilun, jossa työsuhteeseen palkattu tanssitaiteilija saa käyttää neljäsosan työajastaan oman taiteellisen työnsä äärellä, ainoana tähtäimenään oman ammattitaitonsa ylläpito ja kehittäminen. Routa tarjoaa taiteilijalle työskentelytilojen lisäksi tukea, yhteistä ideointia ja ajatustenvaihtoa, mutta ei odota työskentelyperiodin päätteeksi minkäänlaista valmista taiteellista ulostuloa tai tuotetta. Roudalla ajatellaan, että työntekijän omista tarpeista kumpuava osaamisen kehittäminen palvelee niin Routaa kuin tanssin kenttää laajemminkin.

Roudan työskentelymalli, jollaista ei Suomessa ole aiemmin tässä muodossa kokeiltu, haastaa ja rohkaisee esimerkillään muut tanssinalan toimijat miettimään tanssitaitelijan työsuhdetta uudelleen. Oman taiteellisen ajattelun syventäminen ja uusien polkujen tutkiminen ovat tapahtuneet tähän mennessä aina taitelijan omalla vapaa-ajalla, sillä produktiokohtainen palkkaus kattaa ainoastaan kyseisen esityksen harjoittelun ja esittämisen. Roudan työaikamalli pyrkii rakentamaan alalle kestävämpää työskentelykulttuuria, jossa taiteilijoiden työhyvinvointi ja työssä jaksaminen lisääntyvät.

Tanssin mainetekopalkinto 2021 annetaan Roudan palkkausmallille erittäin ansiokkaasta ja tervetulleesta avauksesta freelance-tanssijoiden työskentelyedellytysten ja työhyvinvoinnin parantamiseen.

Lue lisää tiedotteesta

Kuvassa Routa Companyn henkilöstö syksyllä 2020. Takarivissä vasemmalta Jasu Parviainen, Petra Karvonen, Miia Kauppinen, Heli-Maria Latola. Edessä vas. Jouni Järvenpää, Satu Rinnetmäki, Aino Purhonen. Kuva: Juho Hannikainen