Hyppää sisältöön
Renforsin Rannan ilmakuva

Renforsin Rannan yritysalueen toiminta jatkuu uuden vahvan omistajan myötä

UPM-Kymmene Oyj:n ja Redeve Oy:n kauppa Kajaanin Renforsin Rannan yritysalueesta on merkittävä askel Kajaanin elinkeinoelämässä.

Redeve on hankkinut jo aiemmin omistukseensa Kouvolassa Voikkaalla ja Myllykoskella, sekä Jyväskylässä Säynätsalossa sijaitsevat tehdaskiinteistöt. Kajaanin paperitehtaan kiinteistöjen siirtyminen Redevelle on luontainen jatko yhtiön hakemalle kasvulle.

Kajaanin paperitehtaan entisiin tiloihin 2009 tehtaan sulkemisen jälkeen perustettu yritysalue sai nimensä entisen kajaanilaisen monialaisen tehtailijan Herman August Renforsin mukaan. UPM solmi nopeaan tahtiin vuokrasopimuksia alueelle tulevien yritysten kanssa. Yrityshankinnan rinnalla UPM tuki tehtaan henkilöstön uudelleenkoulutusta ja -työllistymistä ja yrityksen perustamista Työstä työhön -ohjelmalla, sekä rekrytointiyhteistyöllä seudun suurimpien yritysten kanssa.

Yritysalue lähti nopeaan kasvuun ja toteutti Kajaanissa onnistuneen teollisen rakennemuutoksen, joka on monipuolistanut kaupungin elinkeinoelämää. CSC Oy:n yhteiseurooppalaisen LUMI-supertietokoneen sijoittuminen yritysalueelle on tuonut alueelle globaalia tunnettuutta. Renforsin Ranta on tarjonnut erittäin toimivia sijoittumisratkaisuja paljon tilaa vaativalle yritystoiminnalle, sekä energiaintensiivisille yrityksille. Kajaanin kaupunki, sen oppilaitokset ja kajaanilaiset yrityspalveluorganisaatiot ovat tukeneet yritysalueen kasvua mm. osaavan työvoiman rekrytoinneilla.

”On aiheellista osoittaa UPM:n johdolle suuret kiitokset tähänastisesta pitkäjänteisestä työstä Renforsin Rannan kehittämisessä. Yhtiön päätös lähteä hakemaan väistämättömän rakennemuutoksen haasteisiin aktiivisia ratkaisuja perustamalla paperitehtaalle yritysalue on ollut onnistunut, ja Renforsin Ranta on nykyisin yksi kaupungin elinkeinopolitiikan kulmakivistä. Uskon, että Redeve saa yritysalueesta erittäin hyvän lisän kiinteistöliiketoimintaansa, ja kaupunki on valmis tekemään yhtiön kanssa tiivistä yhteistyötä, että alueen myönteiset kehityskulut jatkuvat”, arvioi kaupunginjohtaja Jari Tolonen tehtyä kauppaa.

”Toivotan Redeven tervetulleeksi Kajaaniin jatkamaan UPM:n aloittamaa Renforsin Rannan kiinteistö- ja yrityskehittämistä. Yhtiön hankkima osaaminen ja kokemukset aiemmista tehdaskiinteistöjen jalostuksista uuteen yritystoimintaan ovat varmasti eduksi yritysalueen kehityksen seuraavissa vaiheissa. Renforsin Rannasta Redeve saa valmiin, jo pitkän toimintahistorian omaavan yritysalueen. Kaupunki on ollut tarvittaessa mukana erilaisissa alueen kehittämisen ja kasvattamisen toimenpiteissä, ja nytkin CSC:llä ja kaupungilla on käynnissä yhteinen mittava hanke uusien datakeskustoimijoiden saamiseksi alueelle”, toteaa Kajaanin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva.

”Olen todella tyytyväinen saatuamme mahdollisuuden sijoittua Kajaaniin tämän kaupan myötä ja uskon yhteistyömme Kajaanin kaupungin kanssa tuottavan positiivista virettä elinkeinoelämään paikkakunnalla jatkaessamme työtä, jota UPM on menestyksellisesti tähän mennessä yritysalueella tehnyt”, toteaa Redeve Oy:n toimitusjohtaja Jari Lahtinen.

Lisätiedot:

Jari Tolonen
Kaupunginjohtaja
044 7100 303
jari.tolonen@kajaani.fi

Teuvo Hatva
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja
044 4214 070
teuvo.hatva@kajaani.fi

UPM:n lehdistötiedote 9.12.2022: UPM myy Kajaanissa sijaitsevan Renforsin Rannan yritysalueen Kansallisholding Oy:lle