Hyppää sisältöön
RÄNTÄ -esittävän taiteen festivaali Kajaanissa 16.-19.11.2023

RÄNTÄ on uusi esittävän taiteen festivaali Kajaanissa marraskuussa!

Uusi esittävän taiteen festivaali RÄNTÄ järjestetään 16.–19.11.2023 Kajaanissa. Korkeatasoinen ohjelma tarjoaa neljän päivän aikana 15 esitystä, klubeja, työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.

– Me halutaan tarjota katsojille yhteisöllinen kokemus: neljä päivää esityksiä, keskusteluja ja illanviettoja. Sunnuntaina viimeisten esitysten loppuessa ja paluujunien lähtiessä jokaisella festivaalivieraalla on reppu täynnä kaamoksen keskeltä yhdessä löydettyä energiaa, lupaa Routa Companyn toiminnanjohtaja Miia Kauppinen.

Kajaanin kaupungin keskustassa sijaitsevalla Generaattorilla nähdään Routa Companyn Hyökkäämisen ja puolustautumisen strategiat -esitys sekä Juha Hurmeen Vaara-kollektiiville ohjaama Jouko Laine, kalevalainen pienoisperhedraama.

Kajaanin kaupunginteatterissa esitetään lapsille Kepparit – VALOA PIMEYTEEN!!! ja aikuisille Nälkämaan Jussille morsian sekä jo nyt laajaa kiinnostusta herättänyt Minna Canthin Anna Liisa. Festivaali päättyy Rauhassa – improvisoitu musiikkiesityksen ensi-iltaan Kajaanin taidemuseolla, missä on esillä Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon Pohjoistuulen metsä -näyttely.

Rauniokaupungin iltaklubeilla festaritunnelmaa kohottavat Maustetytöt ja Tinyhawk & Bizzarro ja Frankosun And The Family. Generaattorilla kuullaan Taiteentekijänä Kajaanissa NYT -keskustelu.

– Sen sijaan, että pimeimpään vuodenaikaan kyhjötettäisiin omissa kodeissa, virkistetään sielua suuntaamalla taiteen äärelle, ihmisten pariin, kannustaa Vaara-kollektiivin tuottaja Veikko Leinonen.

Räntä-festivaali on siis oiva syy vierailla esittävän taiteen pohjoisessa ihmekaupungissa Kajaanissa!

Ohjelmiston ovat kaupungin kulttuurilaitosten lisäksi luoneet esittävän taiteen vapaan kentän toimijat Vaara-kollektiivi ja Routa Company. Räntä-festarilla mukana ovat myös ohjelmastaan ja arkkitehtuuristaan tunnettu Kaukametsän kulttuurikeskus, Taidemuseo sekä alueen matkailuyrittäjiä.

– On ainutlaatuista, että vajaan 37 000 asukkaan Kajaanissa toimii kaupungin kulttuurilaitosten lisäksi kaksi vapaata esittävän taiteen ammattiryhmää. Taiteen arvostus näkyy ja kuuluu kaupunkikuvassa, ja sitä me halutaan yhdessä juhlia, toteaa Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Anni Mikkelsson.

Tutustu ohjelmaan Visit Kajaani -sivustolla.

Sivustolta löytyvät kaikki tiedot: tekijät, esitykset, tapahtumapaikat, liput.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Kajaanin kaupunginteatterin markkinointipäällikkö Anja Pietarinen
p. 044 7100452
anja.pietarinen@kajaani.fi