Hyppää sisältöön
Ilmakuva Kajaanin keskustasta

Pyöräliikenteelle viitoitus Kajaanin keskustaajamaan – tavoitteena pyöräilyn houkuttelevuuden lisääminen

Kajaanin kaupunki rakennuttaa kuluvan elokuun aikana pyöräliikenteen viitoituksen keskustaajama-alueella. Pyöräliikenteen kehittämisellä kaupunki kannustaa kuntalaisia käyttämään entistä enemmän kestäviä liikkumismuotoja arjessaan.

Kaupungin tavoitteena on hankkeen avulla lisätä pyöräilyn houkuttelevuutta selkeyttämällä alueen pääreittejä. Hanke nostaa olemassa olevan pyörätieverkoston laatutasoa ja viihtyisyyttä.

– Pyöräliikenteen viitoituksella on monia positiivisia vaikutuksia, jotka liittyvät suoraan tai välillisesti esimerkiksi turvallisuuteen, terveyteen, ympäristöystävällisyyteen, matkailuun ja kaupunkiympäristön parantamiseen, Kajaanin kaupungin suunnitteluinsinööri Teemu Rissanen kertoo.

Hanke tukee Kajaanin kaupunkistrategian mukaisia resurssiviisaan luontokaupungin tavoitteita edistäen kestäviä liikkumismuotoja sekä vähähiilisyyttä.

Hanke on mukana Liikenne- ja viestintäministeriön käynnistämässä Kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa. Ohjelmalla halutaan parantaa kävelyn ja pyöräilyn edellytyksiä suomalaisissa kunnissa sekä tukea liikenteen kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä ja kansanterveyden parantamista Suomessa.

Hankkeen urakoitsijaksi on valittu YIT Suomi Oy.

 • Rissanen Teemu

  Suunnitteluinsinööri

  Toimipaikka

  Kaavoitus ja aluesuunnittelu

  Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaisalue

  Ympäristötekninen toimiala

  Kaavoitus ja aluesuunnittelu

  Maankäyttö-, suunnittelu- ja viranomaisalue

  Ympäristötekninen toimiala