Hyppää sisältöön
Miljoona roskapussia -kampanja

Poimi roskat reitiltäsi – Kajaani on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa

Kajaanin kaupunki on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa ja kannustaa kaikki asukkaat mukaan tekemään yhteistä hyvää kaupunkimme eteen. Tänä keväänä koko Suomi kerää miljoona pussillista roskia.

Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 130 kuntaa tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

”Lumien sulettua ympäristöstä paljastuu keväällä iso määrä roskia. Tavoitteenamme on yhdessä kumppanien kanssa innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia, vähentää välinpitämättömyyttä roskaamista kohtaan sekä havahduttaa ihmiset näkemään roskien määrä”, kertoo kampanjan vastaava tuottaja Pia Louhivuori.

Yhdessä suomalaisten kanssa roskia keräävät Ylen tutut kasvot, toimittajat Mikko ”Peltsi” Peltola, Inka Henelius ja Olli Haapakangas sekä meteorologit Anniina Valtonen ja Kerttu Kotakorpi.

Verkkolaskuri laskee kerättyjä roskapusseja reaaliajassa

Kampanjassa mukana olevat kunnat, kaupungit, järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen.

Samaan aikaan kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa.

”Haluamme tehdä roskien keräämisestä hauskaa ja yhteisöllistä puuhaa, ja on hienoa nähdä, miten monta kumppania on lähtenyt innolla mukaan. Roskien kerääminen on helppo, mutta konkreettinen tapa tehdä hyvää ympäristölle aikana, jolloin moni meistä tuntee avuttomuutta isojen maailman tapahtumien edessä”, kuvailee Louhivuori.

Kerätyt roskapussit merkitään reaaliaikaisesti päivittyvään laskuriin yle.fi/miljoonaroskapussia-sivulla sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Luvassa on siis yhteisen hyvän lisäksi todellinen kisa Suomen paikkakuntien välillä!

Seuraa kampanjan etenemistä ympäri Suomen Ylen kanavissa. Miljoona roskapussia tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00.

Näin osallistut kampanjaan Kajaanissa:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi. Vaihtoehtoisesti voit lainata roskatikkuja Kajaanin kirjastoilta ja samalla lainaajat saavat mukaansa myös jätesäkit ja hanskat.
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Vaihtoehtoisesti  voit sulkea kerätyt roskat säkkiin ja ilmoittaa säkin sijainnista kaupungin palautepalveluun (kajaani.fi/palaute) tai soittamalla Kajaanin kaupungin vaihteeseen p. 08 615 51.  Kajaanin kaupunki hoitaa yleisiltä alueilta kerätyt roskat pois.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen paikkakunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

 

Lue Ylen 14.3.2023 julkaistu tiedote aiheesta Poimi roskat reitiltäsi – Ylen Miljoona roskapussia -kampanja alkaa huhtikuussa