Hyppää sisältöön

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto määräsi kokoontumisrajoitukset koko Kainuuseen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto 29.7.2021

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tartuntatautilain 58§ mukaiset koronarajoitukset koskemaan koko Kainuun maakuntaa. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi edelleen järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa niin, että osallistujilla ja seurueilla on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa. Rajoitus koskee yli 10 hengen sisätilaisuuksia ja yli 50 henkilön tilaisuuksia alueellisesti rajatussa ulkotilassa. Määräys on voimassa ajalla 6.8.2021-27.8.2021.

Kainuun koronakoordinaatioryhmä päätti 27.7.2021 esittää kokoontumisrajoituksia aluehallintovirastolle päätettäväksi epidemiatilanteen kiihtymisen hillitsemiseksi.

Alueellinen epidemiologinen tilanne Kainuun maakunnan alueella on heikentynyt useiden viikkojen ajan, eikä aiemmin annetuilla suosituksilla ja paikallisella yhteen kuntaan kohdistuvalla rajoituspäätöksellä ole saatu aikaan tartuntamäärien riittävää hillintää.

Sairaalanhoidon kuormitus Kainuussa on vielä matala, mutta tartunnanjäljitys ja testauskapasiteetti voivat vaarantua, mikäli rajoitustoimia ei tehdä. Merkittävä osuus Kainuun väestöstä on vielä rokottamatta, mistä voi aiheutua näille ihmisille vakavia haittoja, jos koronavirus leviää maakunnan alueella rajoittamattomasti.

Aluehallintoylilääkäri Pasi Eskola kehottaa kiireesti ottamaan rokotteet: ”Kannustan erityisesti nuorempia rokottamattomia kainuulaisia ottamaan heti koronarokotteen, kun sellaisen saa. Rokotteiden riskit ovat selvästi koronavirustautia pienemmät, eikä virus ja sen muunnokset häviä enää minnekään.”

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän, eli Kainuun soten mukaan alueen tartuntamäärät ovat kivunneet korkealle tasolle. Ilmaantuvuus on tällä hetkellä sairaanhoitopiireistä kolmanneksi korkein.

Alueen koronakoordinaatioryhmä on todennut Kainuun olevan epidemian kiihtymisvaiheessa.

Lisätietoja
Linkki Pohjois-Suomen aluehallintoviraston päätökset ja yleistiedoksiannot

Linkki Aluehallintoviraston usein kysyttyä koronaviruksesta, mm. voimassa olevat alueelliset rajoitukset

Linkki THL:n ohje koronavirustartuntojen ehkäisemisestä Avautuu uudessa välilehdessä

Sosiaali- ja terveysministeriön toimintasuositukset hybridistrategian toimintasuunnitelmaanAvautuu uudessa välilehdessä,

Linkki Valtioneuvoston asettamat ravintoloiden koronarajoitukset Avautuu uudessa välilehdessä

Linkki Tartuntatautilaki 1227/2016Avautuu uudessa välilehdessä

Linkki Kainuun soten koronainfo verkkosivustolle