Hyppää sisältöön

Petteri Portaankorvasta Itärata Oy:n väliaikainen toimitusjohtaja

Itärata Oy 31.5.2022

Itärata Oy:n hallitus on valinnut diplomi-insinööri, kauppatieteiden maisteri Petteri Portaankorvan yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Portaankorva aloittaa tehtävässä 1.6.2022. Yhtiön varsinainen toimitusjohtaja valitaan syksyllä 2022.

Portaankorva on työskennellyt Kouvolan kaupungin kehitysjohtajana vuodesta 2017 lähtien ja sitä ennen Kouvolan kaupungin edunvalvontapäällikkönä. Portaankorva on työskennellyt myös pitkään johtotehtävissä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa ja Tiehallinnon Kaakkois-Suomen tiepiirissä.

Itärata Oy:n toimialana on Lentorata–Porvoo–Kouvola nopeaan junayhteyteen liittyvä raideliikenneinfrastruktuurin suunnittelu rakentamisvalmiuteen asti. Suomen valtion osuus yhtiössä on 51 prosenttia. Lisäksi osakkaina yhtiössä ovat Porvoo, Kouvola, Helsinki, Lappeenranta, Kuopio, Mikkeli, Joensuu, Imatra, Pieksämäki, Kajaani, Iisalmi, Siilinjärvi, Lieksa, Kitee, Nurmes, Lapinlahti, Suonenjoki, Mäntyharju, Askola, Parikkala, Taipalsaari, Rautjärvi, Lapinjärvi ja Myrskylä.

On tärkeää, että Itäratahanke lähtee nyt kunnolla liikkeelle. Hankkeen kannalta on hienoa, että Petteri Portaankorva aloittaa yhtiön väliaikaisena toimitusjohtajana. Hänellä on tehtävään sopiva tausta ja ammattitaito sekä hyvä kokemus Itäratahankkeesta sen alkutaipaleelta lähtien. Hän myös tuntee hyvin ratahankkeeseen osallistuvat kunnat ja kaupungit, toteaa hallituksen puheenjohtaja Arto Räty.

Kiitän Itärata Oy:n hallitusta saamastani luottamuksesta ja nimityksestä yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Innolla ja motivoituneena jatkan työtäni Itäratahankkeen edistämiseksi. Itäradan suunnittelun edetessä raideyhteyden toteutuminen tulee päivä päivältä lähemmäksi, kuvailee toimitusjohtaja Petteri Portaankorva.

Lisätietoja:
hallituksen puheenjohtaja Arto Räty, p. 050 411 7384, arto.raty@miltton.fi
toimitusjohtaja Petteri Portaankorva, p. 040 489 9215, petteri.portaankorva@kouvola.fi

Aihealueet