Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Perusopetuksen liikuntatunnit sekä kansalais- ja musiikkiopiston opetus jatkuvat normaalin suunnitelman mukaisesti Kajaanissa

Rokotustilanne etenee Kainuussa hyvin ja Kainuun soten tiedotteen mukaan kahden rokotteen 80% rokotekattavuus saavutetaan lokakuun aikana. Kajaani on edelleen kiihtymisvaiheessa, mutta viime viikonlopun ja alkuviikon aikana koronatilanne on osoittanut rauhoittumisen merkkejä. Kainuun ilmaantuvuus on nyt 187,5 tartuntaa/100 000 asukasta/14 vrk ja tartunnanjäljityksen ruuhka on saatu purettua. Uuden hybridistrategian mukaan määritelmistä ja tartunnan tasoista tullaan luopumaan.

Kajaanin kaupunki avasi liikuntapaikat nopealla aikataululla sen jälkeen, kun Pohjois-Suomen hallinto-oikeus keskeytti välipäätöksellään tartuntatautilain §58 g mukaisen päätöksen toimeenpanon. Myös perusopetuksen liikuntatunnit sekä kansalaisopiston ja musiikkiopiston opetus toteutetaan 8.9. alkaen normaalin suunnitelman mukaisesti lähiopetuksena terveysturvallisuus huomioiden.

Perusopetus

Koulujen liikuntatunnit järjestetään jatkossa suunnitelmien mukaisesti joko sisä- tai ulkotiloissa. Perusopetuksen uinninopetus jatkuu mahdollisimman pian.

Kulttuuri- ja sivistyslaitokset

Kainuun musiikkiopiston ja Kaukametsän opiston toiminta jatkuu lähiopetuksena 8.9. alkaen.

”Kaupungilla seurataan koronatilanteen kehittymistä todella aktiivisesti ja me pystymme sopeuttamaan toimintaamme nopealla aikataululla. Kiitos kuuluu kaupungin henkilöstölle. Koronatilanteen kehittyminen näyttää lupaavalta, mutta vielä on tärkeä muistaa pitää kiinni turvaväleistä, maskien käytöstä ja hyvästä käsihygieniasta. Rokote antaa viimeaikaisten tutkimusten perusteella erinomaisen suojan taudin vakavia muotoja vastaan ja kannustan kaikkia hakemaan myös toisen rokotuksen heti kun se on mahdollista,” sanoo kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Lisätietoja Jari Tolonen kaupunginjohtaja p. 044 710 0303, jari.tolonen@kajaani.fi ja Lucina Hänninen sivistysjohtaja p. 044 710 0235, lucina.hanninen@kajaani.fi