Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Palveluliikenne Pikku-Peten liikennöintiaika supistuu maaliskuun alussa kolmipäiväiseksi

Kajaanin kaupungin keskustan alueella liikennöivä palveluliikenne Pikku-Peten liikennöintiaika supistuu kolmipäiväiseksi maaliskuun 2022 alussa.

Kajaanin kaupunki on hankkinut Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän kanssa yhteishankintana palveluliikennettä useamman vuoden ajan. Kainuun soten yhtymähallitus teki kesäkuussa 2021 päätöksen, ettei Kainuun sote tue 1.1.2022 alkaen palveluliikenteen hankintaa.

Kajaanin kaupunginhallitus käsitteli kesäkuun kokouksessa palveluliikenteen jatkoa. Kaupunginhallitus päätti, että palveluliikenteen hankintaan ei osoiteta lisärahoitusta Kainuun sotelta puuttumaan jäävän maksuosuuden kattamiseksi. Liikennettä hankitaan vain kaupungin nykyisellä maksuosuudella, jonka vuoksi liikennöintipäiviä vähennetään. Palveluliikennettä liikennöidään 28.2.–3.6.2022 ajalla kolmena päivänä viikossa, ajopäivät ovat maanantai, keskiviikko ja perjantai.

Palveluliikenne Pikku-Pete on osa Kajaanin joukkoliikennettä ja tarjoaa palvelua joukkoliikenteen käyttäjille joukkoliikenteen taksoilla. Muusta joukkoliikenteestä poiketen palvelubussi voi pysähtyä varsinaisten pysäkkialueiden ulkopuolella tai poimia matkustajan kyytiin vaikkapa kerrostalon piha-alueelta. Palveluliikenteen auto on matalalattiainen, johon myös liikuntarajoitteisten on helppo nousta. Kuljettaja avustaa asiakkaita kyytiin nousemisessa sekä bussista poistumisessa. Pikku-Pete liikennöi aikataulutetun vakioreitin mukaan, mutta voi tehdä varsinaiselta ajoreitiltä pieniä poikkeamia noutaakseen asiakkaan kyytiin.

Linkki kaupunginhallituksen päätökseen.

 

 

Lisätietoa löytyy Kajaanin joukkoliikenteen nettisivuilta