Hyppää sisältöön
Sininen ilmakuva kaupungista ja Kajaanin kaupungin tunnus
Kajaanin kaupunki

Paikallisturvallisuutta vahvistetaan Pohjoinen 2/2021 paikallispuolustusharjoituksessa, Kajaanin kaupunki osallistuu harjoitukseen

Tiedote 6.9.2021

Pohjois-Suomessa toimivat Puolustusvoimien joukot ja eri viranomaiset jatkavat yhteistyön syventämistä paikallispuolustuksen tehtävissä 4.-10.9.2021 Lapissa ja Kainuussa järjestettävässä Pohjoinen 2/2021-paikallispuolustusharjoituksessa.

Puolustusvoimien lisäksi harjoitukseen osallistuu henkilöstöä myös Kajaanin kaupungilta. Kainuussa harjoitus tulee näkymään viikon aikana mm. Kajaanin keskustassa, Hoikankankaalla, Renforsin rannassa, Kuusanmäessä, Paltaniemellä, Kontiomäessä ja Vuosangassa. Kajaanissa esiintyy ajoittaista ammuntamelua maanantaista torstaihin pääsääntöisesti kello 8–18, käytössä ovat harjoitusampumatarvikkeet. Harjoituksessa ei ole lentotoimintaa Kainuussa.

Harjoitukseen liittyy Pohjois-Suomen aluehallintoviraston järjestämä Pohjoinen 21 (AVI) -valmiusharjoituksen toiminnallinen vaihe.

Turvallisen harjoittelun takaamiseksi harjoituksen suunnittelussa ja toimeenpanossa huomioidaan voimassa olevat rajoitukset ja toimenpiteet koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Harjoituksen näkyminen Kajaanissa

Tällä viikolla Kajaanin katukuvassa näkyy normaalia enemmän jalan liikkuvia sotilasosastoja, poliiseja ja viranomaisajoneuvoja. Niitä ei tarvitse säikähtää. Harjoitus tulee näkymään myös Kajaanin Lyseolla ja Kainuun musiikkiopistossa, joissa ennalta suunnitellut harjoitukset toteutetaan.

Harjoituksesta ei aiheudu haittaa väestölle.

Harjoituksen aikana Kainuussa päivystävä numero on 0299 451 964 mahdollisia kansalaisten yhteydenottoja varten.

Lisätietoja kaupunginjohtaja Jari Tolonen, p. 044 710 0303.

Aihealueet